INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Luis Suarez se revoltă: "De ce Cristiano Ronaldo e printre nominalizaţii la Balonul de Aur şi eu nu?"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 09 decembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 09 decembrie 2014 18:40

Luis Suarez a spus lucrurilor pe nume într-un interviu acordat presei spaniole. Uruguayanul care va împlini luna viitoare 28 de ani nu înţelege de ce nu s-a aflat pe lista nominalizaţilor la cel mai rîvnit trofeu individual, Balonul de Aur, şi nu a ezitat să-l înţepe pe Cristiano Ronaldo.

Atacantul Barcelonei recunoaşte că încă mai lucrează cu specialişti pentru a-şi rezolva problemele comportamentale, după ce la CM 2014 l-a muşcat de umăr pe italianul Giorgio Chiellini şi a fost suspendat fiind nevoit să stea departe de fotbal timp de 4 luni.

"Lucrez încă la aspectele pe care trebuie să le controlez. Sînt conştient de gravitatea gestului meu şi de repercusiuni, avînd în vedere cîtă lume ne priveşte. Cînd am greşit, mi-am asumat şi am învăţat că nu pot rezolva singur problema pe care o am. Credeam că pot, dar nu a fost aşa. Aveam nevoie de ajutorul unor specialişti, care să mă facă să văd lucrurile aşa cum erau, care să mă ajute să-mi dau seama de greşelile făcute şi să învăţ din ele. Cînd comiţi de 3 ori aceeaşi greşeală, e momentul să faci ceva ca să nu se mai întîmple.

Trebuie să fiu inteligent şi să nu dai ocazia să fii criticat. M-am cam resemnat acum că oamenii cred că sînt rasist fără nici o probă în legătură cu ce s-a întîmplat cu Evra. Am fost acuzat şi că simulez mult, iar în acest aspect aş vrea să amintesc că am primit un singur cartonaş pentru simulare. Uneori ţi se pune o etichetă nedreaptă".

"La antrenamente, îmi vine să-mi aplaud colegii!"
"Messi e de două ori mai bun decît credeam! E incredibil! Nu am cuvinte, nu se poate explica, e fabulos ceea ce face la vîrsta pe care o are. Mă gîndesc uneori că are aceeaşi vîrstă ca mine şi de două ori mai multe goluri. Are o mulţime de premii individuale. Bate record după record, le va bate pe toate şi cred că nu va exista un jucător care să-l mai întreacă. Îl văd zilnic la antrenamente alături de mine şi tot mă surprinde mai mult. Îi vedeam pe actualii mei colegi la TV şi eram impresionat, dar acum cînd îi văd la antrenamente, îmi vine să-i aplaud".

"De ce Cristiano şi eu nu?"
Luis Suarez recunoaşte că-l frustrează neincluderea pe lista pentru Balonul de Aur. "Pentru mine e clar, am spus-o mereu, cel mai bun fotbalist din lume e Messi. Pentru tot ce a făcut şi face pentru fotbal. Neuer are merite, e campion al lumii, a demonstrat că e un mare portar. Cristiano e şi el un fotbalist imens, a făcut şi face enorm pentru fotbal, dar pentru mine nu există rival în ce-l priveşte pe Leo. 

Nu ştiu nici acum prea bine care sînt criteriile pentru a spera la Balonul de Aur. Dacă se ia în considerare ce ai făcut din ianuarie pînă în decembrie, trebuie să ţii cont de Mondial şi cred că prestaţia mea acolo nu a fost bună. Poate ăsta e motivul pentru care nu sînt printre nominalizaţi. Dar dacă asta e un criteriu important, de ce nu se aplică şi altor fotbalişti? Ca să fiu mai clar: Leo a ajuns în finală, Neuer e campion al lumii, iar alţii care au fost eliminaţi devreme, precum Cristiano, sînt în lupta pentru trofeu. Hai să fim clari şi drepţi".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
madskills
madskills  •  10 Decembrie 2014, 08:15
Postat de alegzander19 pe 09 Decembrie 2014, 22:56

Trofeul lui Messi la Mondial a fost o gluma proasta fortata de sponsori. Pana si Maradona a recunoscut acest lucru. La mondial in realitate Messi, si C Ronaldo nu au fost nici macar in primii 10. Ba chiar cred ca nici macar cel mai bun argentinian, acela fiind Mascherano.

Pai si Messi a recunoscut ca nu trebuia sa primeasca trofeul ala la mondial, nu e nicio surpriza:) Nu a fost cel mai bun jucator dar nici cel mai slab. Ceea ce zice Suarez, ca Messi e fabulos, asta stie deja toata lumea. Dar ceea ce nu intelege Suarez e ca Messi anul asta a fost, hai sa fim corecti, sub Cristiano. Pana si pe Messi daca il intrebi o sa admita asta. Iar Luis in afara de gheata de aur impartita cu Ronaldo, ce a mai realizat? Nimic. In schimb portughezul a iesit golgeterul CL (sa vb de lucruri individuale). Anul asta clar el merita balonul de aur. La anu, daca Messi isi mentine panta ascendenta, mai vedem. Dar anul asta trebuie sa fi nebun sa il dai altcuiva

mad_musu
mad_musu  •  10 Decembrie 2014, 08:08

un interviu in care nu a facut altceva decat sa il linga pe Mesi pacat de el ca e un atacant super bun

ciobanu_augustin
ciobanu_augustin  •  10 Decembrie 2014, 00:02

Pentru ca aia care au fost nominalizati nu musca !

Vezi toate comentariile (28)
Comentează