INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA - AC MILAN, MIERCURI, ORA 20:45

Maestrul revine pe Camp Nou! Vezi ce i-au pregătit catalanii lui Ronaldinho!

Ronaldinho
Ronaldinho

Articol de - Publicat marti, 24 august 2010 00:00

Ronaldinho va fi primit ca un rege pe Camp Nou, miercuri seara, cînd se întoarce pe terenul care i-a oferit unele dintre cele mai mari bucurii din carieră.

Înaintea meciului pentru Trofeul Gamper, FC Barcelona - AC Milan, "Dinţosul" va simţi din nou căldura suporterilor Barcelonei. Actualul fotbalist al Milanului a rămas în inimile fanilor formaţiei catalane, care nu pot uita anii în care Dinho a îmbrăcat tricoul blau-grana (2003-2008) şi în care a reuşit să resusciteze o echipă intrată într-un con de umbră.

Fotbaliştii care au jucat alături de Ronaldinho la Barcelona şi încă se află la formaţia antrenată de Guardiola pregătesc şi ei celebrul "pasillo" pentru brazilian. Jucătorii se vor aşeza de o parte şi de cealaltă la ieşirea de pe tunelul de la vestiare şi-l vor aplauda pe fostul lor coleg.

În urmă cu 7 ani, unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Planetei semna cu formaţia catalană şi avea să-şi pună amprenta asupra echipei. A adus cu el bucuria de a juca fotbal şi a schimbat istoria Barcelonei începînd din 2003. Chiar dacă nu a cîştigat nici un trofeu în primul său sezon în tricoul blau-grana, a adus un suflu nou echipei, iar mai apoi au apărut şi rezultatele. Cu ajutorul lui Samuel Eto'o, forţa lui Deco şi nume mari ca Valdes, între buturi, Marquez, în apărare, Xavi sau Giuly alergînd pe tot terenul după baloane utile echipei s-a format noua Barcelona.

A fost o ascensiune de neoprit a unei formaţii create în jurul "Dinţosului". A cîştigat primul titlu de campion, apoi al doilea şi a urmat cel mai dorit trofeu pentru o echipă de club: trofeul Ligii Campionilor (în 2006, la Paris).

Nimeni nu a uitat tot ce a făcut brazilianul pentru catalani, iar toate aceste momente de glorie vor fi reamintite miercuri, înaintea partidei FC Barcelona - AC Milan, meci contînd pentru Trofeul Gamper, cînd pe Camp Nou va fi proiectat un video cu cele mai bune momente ale lui Ronaldinho la Barça.

Imaginile impresionantei cariere a brazilianului ca fotbalist al Barcelonei încă emoţionează, pentru că, aşa cum clubul spaniol i-a marcat cariera lui Ronaldinho, fotbalistul în vîrstă de 30 de ani a însemnat foarte mult pentru echipă, într-un moment în care era nevoie de golurile sale, de jongleriile incredibile pe care le reuşea cu mingea şi de marea sa ambiţie de a cîştiga. Iniţiativa se doreşte a fi una care să şteargă episodul despărţirii fotbalistului de Barcelona, unul nedemn pentru un fotbalist de talia brazilianului.

Tot înaintea partidei, vor fi omagiaţi cei 8 campioni mondiali din echipa Barcelonei: Víctor Valdés, Puyol, Piqué, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro şi Villa, şi echipa va primi trofeul de campioană în Primera Division pentru sezonul 2009-2010.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (5)
salaaurel
salaaurel  •  26 August 2010, 09:03

Pentru noi vei ramane unul dintre cei mai buni.Nu te vom uita DINHO.

ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  24 August 2010, 22:22

"A adus cu el bucuria de a juca fotbal" asta spune totul... ma uitam la fazele de la ultiumul amical juve-mila... Dinho face spectacol in continuare... intotdeauna o placere sa-l vezi evoluand

soopafly
soopafly  •  24 August 2010, 17:04

A facut isterie cat a jucat pe Camp Nou. Tin minte ca luau reporterii interviuri suporterilor care au iesit in strada dupa ce au castigat CH.L si toata lumea saluta la camere in stilul lui Ronaldinho.Genial jucator

Vezi toate comentariile (5)
Comentează