INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mafia se răzbună! Ipoteză ŞOC: Camorra a comandat cele 8 jafuri armate asupra jucătorilor lui Napoli

Chiar şi vedetele echipei, Hamsik (stînga) şi Lavezzi, s-au numărat printre victimele jafurilor mafiote
Chiar şi vedetele echipei, Hamsik (stînga) şi Lavezzi, s-au numărat printre victimele jafurilor mafiote

Articol de - Publicat miercuri, 28 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2011 12:08

Patronul clubului, De Laurentiis, le-a stricat afacerile capilor mafioţi după ce a decis ca biletele de intrare la meciuri să fie vîndute numai online.

Alertă maximă la Napoli. Considerate la început "cazuri izolate", cele 8 jafuri armate îndreptate asupra familiilor jucătorilor lui Walter Mazzarri în mai puţin de o lună şi jumătate au primit o nouă conotaţie. Autorităţile suspectează o "vendetta" a temutei mafii locale, Camorra.

De unde şi pînă unde? Spre deosebire de anii '80, cînd oficialii clubului "jucau" după cum le dictau interesele naşilor mafioţi, actualul patron, Aurelio de Laurentiis, le-a întors spatele. Mai concret, prin decizia de vinde online biletele de intrare la meciuri, cunoscutul producător de film le-a stricat "ploile". "Nu-şi mai pot permite să facă trafic cu tichete şi au trecut la represalii", crede Giovanni Melillo, procurorul însărcinat cu anchetarea celor 8 cazuri.

Şi pe vremea lui Maradona se mai întîmpla ca unii jucători sau membri ai familiilor lor să cadă victime unor jafuri. Dar Melillo îşi aminteşte că "erau veritabile accidente. Iar cînd se lămureau cu cine au avut de-a face, mafioţii returnau ei înşişi bunurile furate. Acum nu s-a mai întîmplat aşa, ceea ce ne îndeamnă să credem că acţiunile lor au legătură cu deciziile lui De Laurentiis".


Deposedaţi de Rolex şi BMW
Printre jucătorii de top ai lui Napoli care au avut de suferit de pe urma represaliilor mafiei se numără slovacul Hamsik şi argentinianul Lavezzi. Soţia primului, Martina, a fost deposedată de maşină, un BMW, iar logodnica lui Lavezzi, Yanina Screpante, a fost atacată de doi bărbaţi înarmaţi, care i-au smuls de la mînă un Rolex de 20.000 de euro. Consoarta impresarului lui Cavani, la rîndu-i, a cedat unei ameninţări cu pistolul şi i-a dat agresorului banii şi bijuteriile pe care le avea asupra sa.

Blat la titlu în 1988
Pe vremea cînd evolua la Napoli, în anii '80, Diego Maradona avea legături strînse cu Camorra, ca şi alţi coechipieri de-ai săi. El Pibe d'Oro a şi apărut fotografiat alături de doi dintre capii mafiei napoletane, Carmine şi Guglielmo Giuliano. Arestaţi în 1995, mai mulţi membri ai Camorrei au dezvăluit că jucătorii au trîntit ultimul meci din ediţia 1987-1988 de campionat. Napoli n-a luat titlul, intrat în vitrina Milanului, şi astfel bookmakerii mafiei s-au salvat de la un veritabil dezastru financiar. În schimb, blatiştii au primit bani, droguri şi orgii pe iahturi cu prostituate de lux.

60 de mii e media spectatorilor din acest sezon pe stadionul San Paolo din Napoli

"Pe stadionul din Napoli, Camorra face legea la peluze" (Giovanni Melillo, procuror napoletan)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
katakuha
katakuha  •  28 Decembrie 2011, 11:44

oooups. iar echipa asta de cigani. de aranjamentele facute in ultimele sezoane de cupe europene inca nu se aude nimic? :D

schustysb
schustysb  •  28 Decembrie 2011, 08:50
Postat de r3cky pe 28 Decembrie 2011, 02:10

Vai, vai. A ajuns celebra Comora sa se razbune ca nu mai castiga bani din bisnitca cu bilete? :)) Ce dracu' ma... Peste vreo luna o sa scrie prin presa ca autorii celor 8 jafuri sunt romani din clanul Nita Camataru..

acolo un bilet nui 10 ron ca la noi, si camora cumpara 40000 de bilete si le dadea cu 100 euro bucata fa u socoteala

r3cky
r3cky  •  28 Decembrie 2011, 02:10

Vai, vai. A ajuns celebra Comora sa se razbune ca nu mai castiga bani din bisnitca cu bilete? :)) Ce dracu' ma... Peste vreo luna o sa scrie prin presa ca autorii celor 8 jafuri sunt romani din clanul Nita Camataru..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează