INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Saudiții au parafat cel mai scump transfer din toate timpurile » Câștigă și Barcelona în urma mutării

Malcom, prezentat la Al-Hilal. Foto: Instagram
Malcom, prezentat la Al-Hilal. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2023 16:17 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 16:17

Responsabilii lui Al Hilal au parafat la Paris transferul lui Malcom, de la Zenit St. Petersburg, pe care l-au luat cu 60 de milioane de euro. Din această sumă, 4,5 milioane vor intra în contul Barcelonei, conform unei clauze convenite la vânzarea brazilianului în Rusia, acum 4 ani.

Oficialii lui Al-Hilal au fost miercuri la Paris. Pentru a negocia cu Kylian Mbappe și pentru a „închide” transferul lui Malcom, de la Zenit St. Petersburg

Dacă Kylian Mbappe nici n-a vrut să-i întâlnească, măcar au plecat acasă cu brazilianul „parafat”. Prețul final: 60 de milioane de euro. Cea mai scumpă achiziție făcută vreodată de-un club din Arabia Saudită!

CFR, cu toate armele împotriva turcilor » Superstarul abia adus a prins lotul cu Adana
CFR Cluj - Adana Demirsport
CFR, cu toate armele împotriva turcilor » Superstarul abia adus a prins lotul cu Adana

Barcelona câștigă 4,5 milioane de euro

Nu doar Zenit se bucură de banii din tranzacție, ci și FC Barcelona. Conform cotidianului Mundo Deportivo, când l-au vândut pe Malcom lui Zenit, în august 2019, catalanii și-au asigurat 7,5 la sută dintr-un viitor transfer al atacantului. 

Ceea ce înseamnă 4,5 milioane de euro. O mică „gură de oxigen” pentru un club cu peste un miliard de euro datorii.

Malcom va încasa 18 milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită

„Jumătate dintre cele 60 de milioane de euro ne vor intra în conturi imediat”, a precizat Aleksandr Medvedev, directorul financiar al lui Zenit, agenției RIA Novosti

Jucătorul, la rându-i, a semnat cu Al-Hilal un contract pe 3 ani și va încasa 18 milioane de euro pe sezon. Saudiții au ajuns astfel la 178 de milioane de euro investite în achiziții de jucători în această vară și se pregătesc să-l aducă și pe Marco Veratti, de la PSG, în schimbul a 30 de milioane de euro.

Malcom a câștigat 4 titluri cu Zenit în 4 ani

Malcom a fost luat de Barcelona în 2018, de la Bordeaux, în schimbul a 40 de milioane de euro. Însă n-a convins și, după numai un sezon, catalanii l-au vândut lui Zenit. În 4 sezoane petrecute la Sankt Petersburg, Malcom a câștigat de tot atâtea ori campionatul Rusiei. În 2022/2023, și-a adjudecat și titlul de golgheter, cu 23 de reușite.

La Al Hilal, el va evolua alături de alte nume sonore transferate în această vară, precum Ruben Neves (Wolverhampton), Kalidou Koulibaly (Chelsea) și Sergej Milinkovic-Savic (Lazio).

Citește și:

Dinamo a mai anunțat un transfer: mijlocaș cu meciuri în cupele europene pentru Burcă

Un român, pe teren în umilința serii din Conference League: neputincios în fața lui Dzeko

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close