INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY - WEST HAM

Haaland, definitiv în istoria Premier League! A doborât recordul de goluri cu o „scăriță” de zile mari și o urcă pe Manchester City pe primul loc » Clasamentul ACUM

Manchester City - West Ham United, live
Manchester City - West Ham United, live

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 23:52 / Actualizat joi, 04 mai 2023 00:09

Manchester City a câștigat cu West Ham, scor 3-0, într-o restanță din etapa #28 din Premier League. Haaland a marcat al doilea gol al „cetățenilor” și a ajuns la 35 de reușite în această ediție de campionat.

La primul sezon în Anglia, Haaland scrie istorie. A devenit, după golul cu West Ham, jucătorul cu cele mai multe reușite într-o singură stagiune în Premier League. I-a depășit pe Andy Cole și Alan Shearer, care au marcat de 34 de ori în 1993-1994, respectiv 1994-1995. 

Haaland poate duce recordul pe noi culmi, deoarece mai are 5 meciuri la dispoziție în actuala stagiune.

Final de foc în SuperLiga » Calculele complete pentru primele 3 clasate: bătălia teribilă pentru Conference League decide titlul
PLAY-OFF
Final de foc în SuperLiga » Calculele complete pentru primele 3 clasate: bătălia teribilă pentru Conference League decide titlul

Manchester City a demolat-o pe West Ham într-o repriză

City nu jucase mare lucru în prima repriză cu West Ham și nu a avut ocazii. Deschiderea scorului a venit la 5 minute după pauză, din fază fixă. Mahrez a centrat din lovitură liberă, iar Ake a finalizat simplu, cu capul. 

Au intrat apoi în scenă Grealish și Haaland. Primul a pasat perfect în adâncime, iar al doilea a finalizat elegant, cu o „scăriță” peste Fabianski. Un mod ideal de a marcat golul care l-a trimis direct în cărțile de istorie ale fotbalului englez. Cireașa pe tort a pus-o Foden, intrat în repriza a doua.

Clasamentul din Premier League. Manchester City e mare favorită la titlu

City a revenit pe primul loc, cu un punct peste Arsenal și un meci în minus. „Cetățenii” lui Guardiola sunt marii favoriți la titlu, după ce la un moment dat erau la 8 puncte sub Arsenal.

FINAL. Manchester City - West Ham United 3-0

  • Click AICI pentru statistici
  • A marcat: Ake 50, Haaland 71, Foden 85
  • Haaland a ajuns la 35 de goluri în acest sezon de campionat. Erling i-a depășit pe Andy Cole și Alan Shearer, ambii cu 34, și a devenit cel mai bun marcator în istoria unei singuri de Premier League.
  • Cu West Ham, Haaland a celebrat recordul cu un gol superb, scăriță peste portarul Fabianski, ieșit mult din poartă.

Manchester City - West Ham United, echipele de start

Manchester City: Ortega - Walker, R. Dias, Ake - Stones, Rodri - Mahrez, J. Alvarez, B. Silva, Grealish - Haaland
Antrenor: Pep Guardiola

West Ham United: Fabianski - Cresswell - Coufal, Kehrer, Ogbonna, Emerson, Cresswell - Fornals, Paqueta, Downes, Bowen - Antonio
Antrenor: David Moyes

Citește și:

Arsenal își dă restart cu Chelsea: 35 de minute fabuloase. Mai au „tunarii” șanse la titlu?

Perez i-a pus condiții clare lui Ronaldo » Două moduri în care se poate întoarce la Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
DMA87
DMA87  •  04 Mai 2023, 11:41

Și e doar începutul. Mai are cel puțin 10 ani în față de demonstrat (dacă mai e cazul) că orice record este floare la ureche pentru el. Este uluitor acest fotbalist!

alexiosas
alexiosas  •  04 Mai 2023, 07:23

nu demult zicea "expertul" Moldovan ca Haaland nu se potriveste la Manchester City

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  04 Mai 2023, 06:31

Ma mir cum de nu a aparut primul hater sa scrie ca e un jucator de duzina care doar sta la tap in sau penalti....mereu se gaseste cineva sa spuna zapaceli

Vezi toate comentariile (4)
Comentează