INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORESPONDENŢĂ DIN MONTE CARLO

Marea dilemă a lui Ovidiu Ioaniţoaia » Cine, Neuer, Robben ori Ronaldo? » De ce nu va vota şi pentru cea mai bună jucătoare de fotbal

Monte Carlo are o populaţie permanentă de 15.000 de locuitori
Monte Carlo are o populaţie permanentă de 15.000 de locuitori

Articol de - Publicat joi, 28 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 28 august 2014 02:10

Deţinătorul titlului este Ribery, francezul lui Bayern Munchen: înaintea sa au fost aleşi Iniesta (2012) şi Messi (2011).

La Monte Carlo au început să se strîngă ziariştii care-l vor vota joi seară pe fotbalistul numărul 1 din Europa în sezonul 2013-2014, manifestare ajunsă la a 4-a ediţie.

În holul de la Novotel, hotel de 3 stele la care preţul unei camere duble sare de 250 de euro pe noapte deoarece aici totul e măcar de două ori mai scump decît la Paris, iar la Paris nu-i nimic ieftin, la Novotel, ziceam, ne-a întîmpinat, ca şi în anii precedenţi, Chantal Heim de la UEFA.

Dacă n-ar fi angajata forului de la Nyon, această doamnă extrem de amabilă, îndatoritoare ca o misionară, ar putea lesne preda limbi străine. Trece cu o uşurinţă incredibilă de la franceză la engleză şi de la germană la italiană. Din păcate, în română a învăţat doar mulţumesc şi ce mai faci.

Gibraltarul e cu noi!
În măsura în care la cele 3 ediţii anterioare am fost 53 de jurnalişti votanţi, unul pentru fiecare ţară UEFA, de data asta sîntem 54 după ce federaţia din Gibraltar s-a afiliat recent. Noul coleg se numeşte John Shephard şi lucrează la Chronicle, ziar pe care-l recomandă ca vînzîndu-se excelent!

Mă întreb însă ce tiraj o avea Chronicle din moment ce întreaga populaţie a Gibraltarului, situat la intrarea în Mediterană dinspre Atlantic, nu depăşeşte 30.000 de locuitori!

Altfel, cei 54 n-o vor alege, am înţeles eu greşit, şi pe Best Women's Player, pentru care se va pronunţa un juriu anume, format din 9 bărbaţi şi 3 femei.

Nu c-am scăpat de-o sarcină în plus, dar recunosc cinstit că nu prea ştiam pe cine pune degetul dintre Nilla Fischer, Nadine Kessler şi Martina Muller. Dacă e complicat fotbalul masculin, nici cu cel feminin nu mi-e ruşine.

De la Bryan Adams la Interpol
Se apropie de final, am văzut cu ochii mei, amenajările de la Grimaldi Forum, locul în care se vor desfăşura, ca şi scrutinul amintit, tragerile la sorţi pentru grupele Champions League (joi) şi Europa League (vineri).

Ridicat în Larvotto, cartierul de est şi de lux al oraşului-stat Monaco, acest generos spaţiu destinat conferinţelor, expoziţiilor, congreselor, spectacolelor etc. se întinde pe 35.000 metri pătraţi, adăpostiţi sub o cupolă futuristă.

Pe 5 august a cîntat în Salle des Princes, cea mai încăpătoare din complex, canadianul Bryan Adams, iar pe 13 septembrie Baletul din Sankt Petersburg va interpreta aici Anna Karenina. Pentru curioşi, cel mai accesibil bilet la acest spectacol poate fi cumpărat cu 22,50 euro.

Cotidianul Monaco-Matin anunţă că e posibil ca la Anna Karenina să asiste şi soţia lui Albert al II-lea, suveranul Principatului. Prinţesa Charlene, ex-Wittostock, e una şi aceeaşi persoană cu înotătoarea care a reprezentat Africa de Sud, ţara ei de baştină, la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000.

Prezenţa acesteia la baletul amintit rămîne să fie însă confirmată în condiţiile în care prinţesa, care a onorat show-ul lui Bryan Adams, e însărcinată şi ar urma să nască primul copil la jumătatea lunii decembrie.

Oricum, între 3 şi 7 noiembrie, Salle des Princes va găzdui cea de-a 83-a Adunare Generală a Interpol, organizaţie ce va sărbători un secol de la cel dintîi congres de poliţie judiciară.

CR 7 considerat mare favorit
Vă rog să nu mă chestionaţi cine va fi desemnat UEFA Best Player în 2014 după ce trofeul respectiv le-a revenit, în ordine cronologică, lui Messi, lui Iniesta şi lui Ribery. E greu de ales, teribil de greu, între Manuel Neuer, Arjen Robben şi Cristiano Ronaldo.

Totuşi, conform opiniilor care circulă neoficial la Novotel, CR 7 s-ar găsi în pole-position. Asta în ideea că Real Madrid a triumfat în ultimul act al Ligii Campionilor şi, deunăzi, în Supercupa Europei.

Dar şi în aceea, deloc neglijabilă, că acest portughez frumuşel şi dăruit constituie produsul de marketing cel mai apreciat. În fond, reclama a fost, este şi va fi sufletul comerţului.

Deşi Neuer şi Robben rămîn adversari de temut, neamţul fiind medaliat cu aur la Mondialele din Brazilia 2014, iar olandezul, coechipierul său de la Bayern, distins cu bronz la aceiaşi competiţie, Ronaldo pare capabil să-i întreacă.

El se vinde şi vinde cel mai bine. Fără să pariez pe mîna lui, am un feeling că va cîştiga. La fel de adevărat e însă că de la un timp nu-mi prea mai nimeresc pronosticurile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close