INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Scandal în Portugalia! Un oficial important al ligii lusitane era șeful unei rețele de trafic de persoane » O academie de fotbal, centrul în care erau aduși minorii!

Mario Costa // Foto: observador.pt
Mario Costa // Foto: observador.pt

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 19:40 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 20:16

Mario Costa, președintele Adunării Generale a ligii portugheze, și-a dat demisia după ce Serviciul lusitan al Străinilor și Frontierelor i-a percheziționat casa. El ar fi unul dintre capii rețelei. Minori din America de Sud, Africa și Asia, găsiți la o academie de fotbal din Famalicao.

Scandal uriaș în vestul Europei. Autoritățile lusitane au descoperit o rețea de trafic de persoane, considerată de presa locală cea mai mare din fotbalul european, chiar pe teritoriul Portugaliei.

„47 de victime ale traficului. 36 de minori”

Unul dintre capii acestei rețele ar fi Mario Costa, chiar președintele Adunării Generale a ligii portugheze de fotbal. După ce Serviciul Străinilor și Frontierelor (SEF) i-a percheziționat casa, Costa și-a dat demisia. El este principala țintă a anchetei SEF.

La academia de fotbal Bsports din Riba de Ave, lângă Vila Nova de Famalicao, controlată chiar de Mario Costa, au fost găsite „47 de victime ale traficului, dintre care 36 de minori și nouă tineri”, potrivit site-ului Maisfutebol.

Benfica a anunțat astăzi cel mai scump transfer din istoria fotbalului portughez
CAMPIONATE
Benfica a anunțat astăzi cel mai scump transfer din istoria fotbalului portughez

Minorii au fost plasați sub protecția statului: „Toți erau într-o situație periculoasă”

33 dintre minori, aduși în Portugalia din America de Sud, Africa și Asia, au fost luați de SEF din academie, plasați sub protecția statului și mutați în instituții specializate, în baza unui mandat semnat de procurorul general al regiunii Porto. Explicația: „Toți erau într-o situație periculoasă".

În raidurile făcute, agenții SEF au confiscat documente, pașapoarte și carduri de rezidență. Printre minorii salvați, unii s-au plâns că au fost agresați, prezentând urme de lovituri, au dezvăluit TVI și CNN Portugal.

„Cutremur” în Portugalia » Benfica, Sporting, Porto, suspectate de fraudă fiscală și delapidare! La fel și Jorge Mendes
Portugalia
„Cutremur” în Portugalia » Benfica, Sporting, Porto, suspectate de fraudă fiscală și delapidare! La fel și Jorge Mendes

„Tăcerea îngrozitoare a oamenilor din fotbal"

Joaquim Evangelista, președintele uniunii jucătorilor profesioniști portughezi, a protestat împotriva „tăcerii îngrozitoare a oamenilor din fotbal. E deja un flagel în societatea noastră și nu îl combatem cum ar trebui”. 

Acesta are și o soluție: „E important să formăm o plasă la asociațiile districtuale și municipale pentru a semnala cazurile suspecte și a obliga autoritățile să acționeze”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Două momente decisive în alegerea lui Bellingham: „Atunci am știut că voi semna cu Real Madrid, cel mai mare club din lume”

O veste rea pentru „tricolorii” mici » Ucraina vine cu cel mai bun jucător la Euro U21!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  15 Iunie 2023, 22:49

Cum adică rețea de trafic de persoane considerată cea mai mare din fotbalul european? Ce a vrut să zică autorul?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează