INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Messi, dincolo de fotbal: "Energie de la Rolling Stones"

Viaţa mai puţin cunoscută a lui Lionel Messi
Viaţa mai puţin cunoscută a lui Lionel Messi

Articol de - Publicat marti, 16 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 16 august 2011 09:04

Argentinianul se transformă pentru marile momente: un tip liniştit devine dintr-o dată un prădător!.

Un tip cu totul nou de interviu pentru Messi. Puţine întrebări despre fotbal, mult mai multe încercînd să schiţeze portretul argentinianului în afara terenului. Dacă are capricii, cum îşi petrece timpul liber, ce stil de îmbrăcăminte a adoptat, de ce a semnat cu faimoasa casă de modă Dolce & Gabbana, cum este în care locuieşte la Barcelona, ce muzică ascultă, dacă îi place să citească.

O provocare a revistei revista franceză Sports&Style şi acceptată de Leo. Care oferă cititorilor şi fanilor lui Messi posibilitatea de a-l privi pe zeul fotbalului dintr-un alt unghi, cu totul nou.

"Nu acţionez din impuls"

- Leo, pe teren eşti atît de natural, atît de elegant... Eleganţa în stare pură. Eşti conştient de asta?
- În timpul meciului, încerc întotdeauna să joc la maximum. Uneori, mai elegant, alteori, mai puţin. Important este să fii în largul tău, să existe o armonie cu balonul. Cînd te simţi bine, emani eleganţă.

- Cum e Messi în afara stadionului? A cedat capriciilor, ca majoritatea fotbaliştilor?
- Nu, nu sînt unul dintre aceia care îşi fac toate capriciile. Îmi plac la nebunie hainele şi maşinile, dar nu sînt un tip care acţionează din impuls. Nu cumpăr niciodată nimic dintr-o dată, nu mă arunc cînd văd ceva. Sînt un băiat liniştit.

- Te-am putea numi "Domnul Simplu"...
- Şi n-ar fi fals deloc. Ador să îmi petrec timpul liber în familie, să duc o viaţă simplă şi calmă. Şi pe teren sînt cam acelaşi om, dar situaţia se modifică radical atunci cînd în joc e un interes major. În acest caz, dorinţa de a cîştiga e atît de mare încît mă transformă. Cîteodată, am senzaţia că trăiesc într-o dublă personalitate.

"Eleganţa fără confort nu are sens"

- Lumea întreagă te cunoaşte ca jucător, aproape nimeni ca persoană. Cît de important e stilul pentru tine cînd ieşi în oraş?
- Stilul e capital. Sînt foarte atent la calitatea hainelor pe care le îmbrac. În acelaşi timp, contează foarte, foarte mult să te simţi bine. E esenţial. De aceea am semnat cu Dolce & Gabbana. Eleganţa fără acel sentiment de confort nu are nici un sens.

- Adevărat. Eleganţa şi stilul sînt complementare confortului. Totuşi, în afara terenului, eşti genul de bărbat în T-shirt, jeanşi şi bascheţi, mai degrabă decît cel în costum. Şi nu te ştiam foarte atras de modă. De ce ai ales, pînă la urmă, Dolce & Gabbana, o marcă foarte fashion?
- În realitate, purtasem deja multe lucruri D&G, mergeam destul de des la magazinul din Barcelona. Sînt foarte mulţumit că am devenit ambasadorul D&G. Cred că hainele lor se potrivesc stilului meu. Le poţi îmbrăca în diferite momente ale zilei, la toate ocaziile.

Un dormitor, sufragerie, bucătărie

- Să schimbăm puţin subiectul. Ce fel de casă ai?
- Casa mea? E normală.

- Cu piscină?
- Da, e perfectă pentru relaxarea muşchilor.

- Cum este casa în interior? Eşti atras de artă? E decorată în stil modern sau tradiţional? Ai obiecte aduse din Argentina?
- (Rîde). Casa nu are chiar nimic excepţional. Cum v-am spus, este o casă care nu iese cu nimic în evidenţă. Toate obiectele personale, suvenirurile sînt acasă, în Argentina, la mama şi fratele meu, nu le păstrez la Barcelona. Aici, locuiesc într-o casă simplă, cu un dormitor, sufragerie şi bucătărie. E tot ce am nevoie.

- Eşti de 11 ani în Barcelona. Continui să bei mate?
- Da, cum să nu? În fiecare zi.

MATE: Dublu cafeină
Ceaiul mate, o tradiţie în Argentina, este o infuzie preparată dintr-o plantă numită yerba mate. O cană de mate conţine de două ori mai multă cafeină decât ceaiul negru şi are o mulţime de vitamine, minerale şi antioxidanţi: complexul vitaminic B, vitamina C, mangan, potasiu şi zinc.

- Şi înaintea meciului?
- Niciodată înaintea unui meci, doar după. În zilele de antrenament, nu îmi aduc tot ce îmi trebuie pentru prepararea mate, pentru că sînt fixat pe modul "fotbal", concentrat numai la joc. Însă, după antrenament, beau mult.

"Sînt o nulitate în bucătărie"

- Preferi mîncarea argentiniană sau pe cea spaniolă?
- Din fericire, bucătăria spaniolă seamănă enorm cu cea argentiniană. Deci, e perfect.

- Îţi place să găteşti?
- Deloc. Sînt o nulitate în bucătărie. Numai mama se ocupă.

- Ce muzică asculţi?
- Cumbia argentiniană.

CUMBIA: Influenţat de 3 culturi
Numele cumbia derivă din originalul "cumbe", un dans al negrilor din Guineea Ecuatorială (colonie spaniolă în secolul XVIII-lea) influenţat de trei culturi: iberică, africană, amerindiană. Acest stil diferă de alte dansuri latino prin ritmul ei irezistibil, de natură africană.

- Într-o fotografie a ta, o carte apare neglijent pusă pe pat. Îţi place să citeşti?
- Îmi place, dar a trecut mult de cînd am citit ultima carte. Lipsă de timp. Singurele cărţi pe care le devorez acum sînt cele de învăţat limba engleză.

- Înveţi engleză?
- Da. E un handicap să nu ştii engleză astăzi, nu?

- OK, atunci să lăsăm spaniola şi să discutăm în engleză.
- Poftim? Nu, nu. Mai daţi-mi trei luni. După, vorbim în engleză.

"Am energia celor de la Rolling Stones şi bucuria de viaţă a Beatlesilor" (Lionel Messi)

"Mi-a plăcut întotdeauna stilul Dolce & Gabbana, imaginea sofisticată pe care ei o proiectează în lume" (Lionel Messi)

"Talentul e nativ, dar pasiunea şi forţa absolută pe care le vedem la Messi l-au transformat într-un fotbalist planetar" (Domenico Dolce, designer italian)

"Îmi plac la nebunie hainele şi maşinile, dar nu sînt un tip care acţionează din impuls" (Lionel Messi)

"Îmi place, dar a trecut mult de cînd am citit ultima carte. Lipsă de timp. Singurele cărţi pe care le devorez acum sînt cele de învăţat limba engleză" (Lionel Messi)

10,5 milioane de euro este salariul lui Lionel Messi într-un sezon la FC Barcelona

22,5 milioane de euro cîştigă anual "puricele" Messi din contracte publicitare

24 de ani are jucătorul argentinian

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  16 August 2011, 12:33

un exemplu din toate punctele de vedere...nu intamplator e cel mai bun din lume! bravo Leo, ramai acelasi modest si vei avea o cariera fructuoasa !

dan
dan  •  16 August 2011, 09:53

E interesant, dar e de fapt doar o traducere.

gicu5
gicu5  •  16 August 2011, 09:08

Ar fi bine daca si "talentele/vedetele' noastre ar invata ceva de la simplitatea si intensitatea lui Messi...Mai e timp pt unii dintre ei. Asta se pare ca nu are gargauni in cap...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează