INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Messi e primul fotbalist care apare pe coperta revistei Time » Timpul Regelui

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 21:36

"Probabil cel mai mare jucător al istoriei" mărturiseşte: "Cînd pierd, mă închid în mine. Nu mai vreau să aud pe nimeni"

Time Magazine este cea mai prestigioasă revistă, citită global de 25 de milioane de oameni. Dacă apari pe coperta săptămînalului american, ce se menţine la mare înălţime în presa mondială de 89 de ani, devii "rege în timp". Muhammad Ali, Michael Jordan şi Mark Spitz au fost printre sportivii recunoscuţi, dar nici un fotbalist. Pînă acum. Pînă la Messi. Pe 6 februarie, coperta Time Europe va fi a lui: "King Leo. Probabil cel mai mare jucător al istoriei".

"Clipe de candoare"
- Ce nu-ţi place, să dai interviuri sau să fii fotografiat?
- Nici una, nici alta.

Aşa a început discuţia dintre reporterii Time şi Messi. "Nu ştiu dacă am reuşit să străpungem platoşa cu care se protejează Leo la interviuri, însă avem unul sau două clipe de candoare cu eroul Barcelonei", a observat unul dintre autori, Bobby Ghosh.

Ce spune Leo despre succes
"Cînd încep un an, vreau să cîştig totul, fără să compar cu ce am făcut în trecut. Nu am timp să mă opresc şi să mă gîndesc la ce s-a întîmplat înainte. Totul se petrece prea repede. După ce mă voi retrage, voi avea timp să meditez".

Ce spune Leo despre eşecuri
"Cînd pierd, mă îmbolnăvesc. Mă închid în mine. Nu mai vreau să aud şi să vorbesc cu nimeni. Revăd meciul în minte. Ce a fost rău, ce am greşit, de ce n-am învins".

"N-am încetat niciodată să fiu argentinian, chiar dacă am părăsit Argentina de mic. Sufăr cînd se spune că nu-mi pasă de ţara mea"
Lionel Messi, vedeta Barcelonei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
grigs1981
grigs1981  •  02 Aprilie 2012, 21:43

Sunt fericit ca suporter al fotbalului ca sunt contemporan cu Leo Messi.Dumnezeu a asezat in asa fel lucrurile incat a creat cea mai frumoasa echipa a tuturor timpurilor impreuna cu cel mai spectaculos jucator.O imbinare minunata,pentru un fotbal de vis,cu un antrenor inteligent si placut si o minte geniala in spate,Cruyff,care e un impatimit al fotbalului total ca spectacol.Imi place aceasta imbinare cu atat mai mult cand dovedesc ca sunt oameni,cand gresesc,cand obosesc,iar uneori sunt invinsi.Sunt oameni.Dar de fiecare data cand incepe meciul sper la un spectacol,la momente unice...si de cele mai multe ori sperantele imi sunt rasplatite.

blaugrana_
blaugrana_  •  29 Ianuarie 2012, 11:01

KING LEO! RESPECT MESSI! RESPECT BARCELONA! Este cu siguranta in primii 3/5 din istorie la numai 24 de ani, este INCREDIBIL!

miky198
miky198  •  28 Ianuarie 2012, 10:39

Respect LEO! Si respect Barca ca te-a crescut cum te-a crescut!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează