INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

Miercurea orbului pe "White Hart Lane" » Povestea unuia dintre cele mai bizare meciuri de fotbal

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Florin MateiJURNALISPORT - Publicat luni, 07 august 2017 21:31

De-a lungul timpului, fotbalul ne-a oferit o mulțime de povești incredibile, unele triste, altele fericite, dar de asemenea istoria sportului-rege a consemnat și multe întâmplări amuzante.

Una dintre ele a avut loc pe 21 noiembrie 1945, cu ocazia meciului amical dintre Arsenal Londra și Dinamo Moscova. Partida a avut loc pe stadionul White Hart Lane, terenul rivalei din nordul Londrei, Tottenham Spurs, motivul fiind acela că Highbury, casa tunarilor, fusese împrumutat de către armata britanică la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a fi folosit ca adăpost pentru civili, în eventualitatea unui atac aerian.

În ciuda protestelor jucătorilor celor două echipe, arbitrul partidei a decis începerea meciului, deși ceața era atât de deasă, încât aceștia abia se puteau distinge între ei. Ce a ieșit a fost o adevarată mascaradă, condițiile meteorologice aspre transformând jocul într-un haos total.

Fanii au început să protesteze în momentul în care rușii, profitând de vizibilitatea scăzută, au făcut o schimbare. Nimic anormal, doar că echipa oaspete ”l-a uitat” pe teren și pe jucătorul care se presupunea a fi înlocuit.

Englezii nu s-au lăsat nici ei mai prejos, atunci când un jucător din echipa tunarilor a revenit pe teren, deși fusese eliminat cu câteva minute în urmă. Totuși, Arsenal a avut și parte de ghinion în momentul în care goalkeeperul englez s-a izbit de una dintre barele porții pe care o apăra și nu a mai putut continua partida.

Soluția pentru această problemă nu a fost mult așteptată, unul dintre fanii din tribune a luat loc în poarta tunarilor, fără prea mare succes însă, tabela arătând la finalul meciului scorul de 4-3 în favoarea sovieticilor.

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bogdan_rbf
bogdan_rbf  •  07 August 2017, 22:16

Daca nu scria ca meciul a avut loc in Marea Britanie, puteam sa jur ca acesta se intampla undeva in Romania :))))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează