INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Mîna care nu se vede şi reacţia exemplară a Barcelonei

Faza care a încins atmosfera la Espanyol - Barcelona: henţul lui Raul Rodriguez.
Faza care a încins atmosfera la Espanyol - Barcelona: henţul lui Raul Rodriguez.

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2012 22:12

Mingea lui Pedro, din prelungirile derbyului cu Espanol, a fost oprită cu braţul stîng de Raul Rodriguez. "Dacă arbitrul nu a dat 11 metri, nu a fost 11 metri!", a comentat preşedintele blaugrana.

Se intrase în prelungiri la Espanol - Barca. Era 1-1 în minutul 90Ă2, alb-albaştrii tocmai egalaseră şi campionii lui Guardiola se prăbuşiseră ca o avalanşă spre careul adversarilor. Messi a croşetat la 18 metri şi l-a deschis perfect pe Pique, care a tras direct, cu stîngul. Mingea a trăsnit transversala, revenind în teren. Tot la un jucător blaugrana: Pedro Rodriguez. Stop şi şut rapid. Cristiano Alvarez, goalkeeperul gazdelor, era pe picior greşit. Balonul s-ar fi oprit probabil în poartă, în plasa laterală. Dacă nu ar fi întîlnit un obstacol.

Raul Rodriguez, fundaşul dreapta, s-a aruncat disperat la blocaj. Şi a oprit mingea cu braţul stîng (foto). Extrem de clar. Au văzut şi fanii lui Espanol penaltyul. Toţi, mai puţin arbitrul Javier Turienzo Alvarez. Care nu a dictat penalty şi nu l-a eliminat pe apărătorul vinovat. A lăsat jocul să continue. Protestele Barcelonei, pe teren, au fost pur şi simplu ignorate. În loc de 1-2, a fost 1-1, iar Xavi şi coechipierii săi au pierdut încă două puncte în turnirul pentru titlu cu Madridul blanco.

"Barca nu se plînge"
Şi totuşi, după meci, chiar dacă inclusiv Raul Rodriguez a recunoscut - "Nu are sens să neg, imaginile nu mint, dar a fost un gest involuntar. Şi nu eu sînt arbitrul" -, oaspeţii nu l-au desfiinţat pe "omul în roşu". Nu! Au încercat chiar să-l scuze pe Turienzo că nu a observat henţul din careul lui Espanol. "Arbitrul a avut mai mulţi jucători în faţă", a motivat Pique, în timp ce Guardiola a fost limpede: "Noi, Barcelona, nu avem voie să ne plîngem de arbitraj". Iar preşedintele Rosell a închis subiectul: "Arbitrul ia deciziile. Dacă el nu a dat 11 metri, nu a fost 11 metri. Văd numai ce fluieră arbitrul!".

11 puncte pierdute în deplasare
În deplasare, Barcelona e de nerecunoscut în actualul campionat. A jucat opt partide, pierzînd o dată (0-1 cu Getafe) şi remizînd de patru ori. A adunat numai 13 puncte din 24! În acest timp, pe Camp Nou, a învins de 8 ori şi a făcut un singur egal. La un golaveraj de 39-0!

5 puncte are Barcelona de recuperat pentru a ajunge Realul în fruntea clasamentului (43-38)

5 penaltyuri i-au fost refuzate echipei catalane în acest sezon; patru doar lui Messi, unul lui Pedro

"Barcelona nu are voie să dea vina pe arbitraj. Nu putem controla deciziile arbitrilor, noi putem să ne antrenăm mai bine şi să ne corectăm erorile" (Pep Guardiola, antrenor Barcelona)

"A părut henţ la Raul Rodriguez, deci penalty. Numai că erau mulţi jucători în faţa arbitrului şi e posibil să nu fi văzut faza prea bine. Concluzia: nu a dictat penalty, viaţa continuă" (Gerard Pique, jucător Barcelona)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
dasguzu2003
dasguzu2003  •  10 Ianuarie 2012, 10:23
Postat de zghihuit pe 10 Ianuarie 2012, 08:09

la noi nu se poate asa ceva fiindca greselile nu sunt involuntare, sunt foarte bine directionate. cei ce stiu ca se umbla la "fluierasi" normal ca fac scandal.

hai sa mori tu!

sebaa
sebaa  •  10 Ianuarie 2012, 10:07

Nu contest valoarea lor, dar si-au castigat reputatia de trisori si de-aia nu pre ii mai cred arbitrii.

zghihuit
zghihuit  •  10 Ianuarie 2012, 08:09
Postat de hutini_marian pe 10 Ianuarie 2012, 08:01

Daca era o faza din asta in campionatul nostru miticesc, si pateau stoaia sau dinamo asa ceva ziaristii nostrii ar fi comentat o saptamana ca CFR a cumparat acei arbitrii. Poate iau si conducatorii nostrii gen jiji, borcica, porumboiu lectii despre ce inseamna sa fi profesionist si civilizat Ma indoiesc ca personajele enumerate mai sus sunt capabile sa inteleaga profesionalismul si civilizatia Noi romanii ramanem cu oitele noastre. Noi romanii ne meritam soarta

la noi nu se poate asa ceva fiindca greselile nu sunt involuntare, sunt foarte bine directionate. cei ce stiu ca se umbla la "fluierasi" normal ca fac scandal.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează