INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Golgheterul all-time al Cupei Mondiale, dezamăgit: „Le pasă mai mult dacă adidașii lor se potrivesc cu șosetele. Fotbalul pe care îl știam nu mai există”

Miroslav Klose (stânga), foto: Imago Images
Miroslav Klose (stânga), foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 07:48 / Actualizat joi, 28 martie 2024 08:58

Miroslav Klose (45 de ani), legenda naționalei Germaniei, a declarat într-un interviu faptul că nu se identifică cu fotbalul actual. Fostul atacant s-a retras în 2016, după o carieră impresionantă.

Klose este și în prezent cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale (16 goluri). Fostul atacant a marcat 71 de goluri în 137 de partide pentru naționala Germaniei. În prezent antrenor, Klose a explicat motivele care l-au determinat să renunțe la cariera de fotbalist, deși ar mai fi putut evolua câteva sezoane la cel mai înalt nivel.

Acum a dat cărțile pe față! Hagi a venit supărat pe Iordănescu de la meciul naționalei: „Mai bine nu răspundeam, dar hai să o zic!”
CRITICI
Acum a dat cărțile pe față! Hagi a venit supărat pe Iordănescu de la meciul naționalei: „Mai bine nu răspundeam, dar hai să o zic!”

În ultimul său sezon ca jucător, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Lazio, a fost implicat în 15 goluri semnate de italieni.

Miroslav Klose a vorbit despre momentul retragerii din fotbal ca jucător: „Jucătorii tineri de astăzi se gândesc la mașini”

Cel mai bun marcator din istoria naționalei Germaniei, campion mondial din 2014, a ținut să precizeze ce l-a determinat să „agațe ghetele-n cui.”

Am renunțat la cariera de fotbalist pentru că nu am mai recunoscut fotbalul. În ziua de azi, jucătorii tineri se gândesc la alte lucruri. Când eram copil mă gândeam doar să mă antrenez și să devin cineva în acest sport pe care l-am iubit mereu.

La Lazio și la echipa națională, după fiecare antrenament, intram într-o cadă plină cu gheață pentru a evita accidentările. Când jucătorii mă vedeau că adunam sacii cu mingi pentru a le aranja la sfârșitul antrenamentului, mă întrebau: «Dar cine îți spune să faci asta?»

În acel moment mi-am spus: «Ai 20 de ani și nu poți ajuta un muncitor de 60?» Le pasă mai mult dacă adidașii lor se potrivesc cu șosetele. De aceea am ales să renunț. Fotbalul pe care îl știam nu mai există, nu l-am mai recunoscut.

Tinerii jucători din ziua de azi se gândesc la mașini, la contractele cu sponsorii lor și la noile ghete. Abia după toate aceste lucruri vine fotbalul. Pentru ei, imaginea este cel mai important aspect.

Singurul lucru care a contat pentru mine era fotbalul în cea mai pură formă”, a precizat Klose, citat de Mundo Deportivo.

Homburg, Kaiserslautern, Bremen, Bayern și Lazio sunt cluburile pentru care Klose a evoluat de-a lungul carierei. A evoluat ultima dată pentru formația italiană. Are 71 de goluri în 137 de meciuri pentru naționala Germaniei. La selecții este întrecut doar de Lothar Matthaus, care are 150.

El a fost golgheterul Cupei Mondiale din Germania, din 2006, cu 5 reuşite.

Citește și alte știri:

Ancelotti, „flancat” de Edi și Anghel Iordănescu la Madrid: „Doi titani, o lecție neprețuită”
ANTRENORI
Ancelotti, „flancat” de Edi și Anghel Iordănescu la Madrid: „Doi titani, o lecție neprețuită”
Motivul pentru care Nelu Varga se felicită că l-a dat pe Krasniqi la Rapid: „Am făcut o afacere bună”
CFR CLUJ
Motivul pentru care Nelu Varga se felicită că l-a dat pe Krasniqi la Rapid: „Am făcut o afacere bună”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cordell.hull
cordell.hull  •  28 Martie 2024, 15:32

Ianis e preocupat mai mult de cum arată ca cică e tânăr și trebuie să fie la modă… poartă haina pe el precum sexul opus, Florinel cel cu permis de Ucraina se vopsește blond…este incredibil

ghita_cel
ghita_cel  •  28 Martie 2024, 10:55

daca il interesa si pe el imaginea ,castiga si el cel putin o data balonul de aur

mr90
mr90  •  28 Martie 2024, 10:24

Corect ! Dar ai uitat de bombele sexi !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează