INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Moare fără operaţie! » La 24 de ani, Muamba trebuie să aleagă: viaţa sau cariera

Resuscitat pe terenul din Londra cu defibrilatorul, Muamba a fost salvat miraculos de medici la spital // Foto: Reuters
Resuscitat pe terenul din Londra cu defibrilatorul, Muamba a fost salvat miraculos de medici la spital // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 iulie 2012 20:37

Mijlocaşul englez al lui Bolton, prăbuşit pe teren în 17 martie, riscă să nu mai joace niciodată dacă va fi supus altei intervenţii chirurgicale vitale.

A învins moartea în cel mai dramatic meci şi visează să revină pe gazon. Fabrice Muamba se reface treptat după stopul cardiac suferit pe 17 martie 2012, dar medicii îi dau şanse mici să-şi mai continue cariera.

Mijlocaşul englez (24 de ani) născut în Zair, care zilnic face jogging şi joacă tenis, a primit o veste rea de la un specialist belgian. Are nevoie de o altă intervenţie ca să fie în afara oricărui pericol!

"Prioritatea numărul 1 pentru Muamba este sănătatea şi de aceea ar fi recomandat să se opereze din nou la inimă. Dar asta ar însemna, practic, finalul carierei", susţine reputatul cardiolog Pedro Burgada, care l-a consultat recent.

După colapsul din partida cu Tottenham, jucătorul lui Bolton a stat o lună în spital, unde i-a fost implantat în piept un dispozitiv capabil să-i repornească inima dacă i s-ar opri iar.

"Fac paşi mici în fiecare zi. Acum mă bucur de viaţă şi fac călătorii. Dacă voi mai juca? Niciodată să nu spui niciodată!" (Fabrice Muamba, mijlocaş Bolton)

78 de minute s-a oprit inima lui Muamba după criza suferită pe teren în timpul jocului Tottenham-Bolton

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
botizan
botizan  •  10 Iulie 2012, 09:02

Cum alege viata sau cariera ? ... Pai daca alege cariera , si e mort , ce cariera mai face ? :))

dreamer123
dreamer123  •  10 Iulie 2012, 02:18

la revedere fotbal

Vezi toate comentariile (2)
Comentează