INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Moment emoţionant pe Etihad Stadium » Tribut pentru Marc-Vivien Foe la meciul dintre Manchester City şi West Ham

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2013 17:53

Un moment extrem de emoţionant s-a întîmplat în minutul 23 al partidei dintre Manchester City şi West Ham United.

Vezi VIDEO cu momentul deosebit de pe Etihad!

Toţi cei prezenţi la meciul de pe Etihad Stadium s-au ridicat în picioare şi l-au aplaudat timp de un minut pe Marc-Vivien Foe, jucătorul camerunez care s-a prăbuşit pe teren în timpul unui meci de la Cupa Confederaţiilor. Pe tabela de marcaj de pe stadionul cetăţenilor a apărut o imagine cu fostul fotbalist în tricoul lui Manchester City.

La aproape 10 ani de la tragicul accident, Marc-Vivien Foe nu a fost uitat de suporterii celor două echipe ale căror tricouri le-a îmbrăcat. Camerunezul a apărut în 38 de meciuri pentru "ciocănari", echipă pentru care a înscris o dată, în timp ce pentru "cetăţeni" a marcat de 9 ori în 35 de apariţii. Minutul coincide cu numărul purtat de Foe la Manchester City, 23.

Foe s-a prăbuşit pe teren în timpul semifinalei Cupei Confederaţiilor dintre Camerun şi Columbia, meci care s-a disputat la 26 iunie 2003 pe Stade Gerland din Lyon, Franţa. Medicii au încercat să-l resusciteze în timp ce jucătorul se afla întins pe teren, apoi au continuat procedurile timp de 45 de minute.

Mai târziu s-a descoperit că suferea de o afecţiune a inimii, cardiomiopatie hipertrofică, aceeaşi afecţiune pe care a avut-o şi Fabrice Muamba, jucătorul celor de la Bolton care s-a prăbuşit pe teren, însă în cazul lui totul a revenit la normal.

Deşi mai sînt aproximativ 2 luni pînă cînd se vor împlini 10 ani de la dispariţia mijlocaşului, oficialii lui City au considerat că este momentul portriviti pentru a-i aduce un tribut lui Foe. Iniţial, şefii "cetăţenilor" au dorit să organizeze un amical cu Lyon sau West Ham, însă din motive necunoscute, totul a căzut.

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
quittaro
quittaro  •  27 Aprilie 2013, 21:02

Frumos gest...10 ani au trecut, deja? Am văzut acel meci în care s-a întâmplat nenorocirea asta...Dumnezeu să îl odihnească pe Foe!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close