INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Mourinho sare la gîtul Barcelonei » A început războiul!

Mourinho acuză UEFA de joc dublu: cînd el le-a cerut jucătorilor să ia
Mourinho acuză UEFA de joc dublu: cînd el le-a cerut jucătorilor să ia "galben", a fost suspendat. Cînd Guardiola a făcut acelaşi lucru cu Iniesta, nu i s-a întîmplat nimic Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 aprilie 2011 21:43

Antrenorul Realului insinuează că arbitrii au fost mereu de partea catalanilor: "Sper ca acum să terminăm meciurile cu Barca în efectiv complet"

Jose Mourinho a uitat de "sfertul" din Ligă contra lui Tottenham imediat după fluierul final. Antrenorul Realului era deja cu gîndul la cele patru " El Clasico" cu Barcelona, programate în doar 18 zile, primul mîine seară, în Primera Division (23:00, DigiSport).

În stilu-i bine cunoscut, cea dintîi grijă a portughezului a fost să-i plătească o poliţă omologului Pep Guardiola: "A spus Pep la Doneţk că e deja în finala Ligii? Ei bine, eu nu-mi permit să vorbesc despre finală. Îmi respect adversarul. Barcelona e un club mare".

Iar cînd toată lumea credea că a pus punct, s-a dezlănţuit din nou: "Barca învinge întotdeauna cînd joacă bine. Şi cînd nu joacă bine, tot cîştigă. Ce-mi doresc eu este să terminăm în efectiv complet meciurile cu ei".

Atacul e dur. Chiar sub centură. Dar Mourinho are acoperire. Fie că s-a aflat pe banca lui Chelsea sau a Interului, a avut mereu cîte-un jucător eliminat în "şocurile" cu Barcelona din Ligă.

Ce omite tehnicianul portughez, dar îi amintesc ziarele catalane, e că şi el a fost ajutat de arbitri în prima manşă a semifinalei de anul trecut, Inter - Barca 3-1: "Italienilor li s-a validat atunci un gol marcat din ofsaid de Diego Milito, iar nouă ni s-a refuzat un penalty clar".


MECIURI VIZATE DE MOURINHO

Ediţia Meciul Faza Eliminat Calificată
2004-2005 Barcelona - Chelsea 2-1 "Optimi"-tur Drogba (56) Chelsea
2005-2006 Chelsea - Barcelona 1-2 "Optimi"-tur Del Horno (37) Barcelona
2009-2010 Barcelona - Inter 1-0 Semifinale-retur Th. Motta (28) Inter

11 meciuri a disputat Mourinho de-a lungul timpului contra Barcelonei. Bilanţ: 3 victorii, 3 remize, 5 eşecuri

11-1 e cel mai mare scor înregistrat de-a lungul timpului în El Clasico. A fost consemnat în 1943, iar echipa victorioasă atunci, Real, s-a calificat în finala Cupei Regelui

"Catalanii se amuză pe seama acelui 5-0 cu care ne-au bătut în tur, dar eu spun că cine rîde la urmă rîde mai bine"
Cristiano Ronaldo, atacant Real Madrid

Precedent în 1916
Patru El Clasico într-un interval scurt de timp au mai fost în primăvara anului 1916. Atunci s-au disputat pe parcursul a 21 de zile, toate în semifinalele Cupei Spaniei. Barcelona a cîştigat turul cu 2-1, Real şi-a adjudecat returul (4-1), dar, cum nu se ţinea cont de diferenţa de goluri, s-a disputat un al treilea meci: 6-6 după prelungiri. Aşa a fost posibil şi cel de-al patrulea, 4-2 pentru madrileni, unul cu scandal, în care catalanii s-au retras la un moment dat de pe teren.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
salaaurel
salaaurel  •  16 Aprilie 2011, 09:44

Unii se cam umfla-n pene,afirmand ca e plina lumea de Barcelonezi,nu stiu cine se cred sau cine sunt ei.Eu cochetez cu BARCA,de prin 1968,dar nu-mi permit sa ironizez sau sa insult,dar sa nu uitam ca asta este o calitate a romanilor sa uzeze de megalomanie.Referitor la cele 4 meciuri care urmeaza sa le joace Barca si Real sunt convins ca sifonata va iesi Real ptr ca se supraapreciaza,neglijaza forma si valoarea Barcei. VISCA BARCA Y CATALUNIA

liliaku2003
liliaku2003  •  16 Aprilie 2011, 08:32

Mourinho e un pacalici care nu stie sa piarda, dar nici sa castige! de la orice echipa cu care a castigat ceva a plecat repede, pentru ca e clar ca a mai greu sa te mentii decat sa ajungi sus...

adrian550
adrian550  •  16 Aprilie 2011, 00:58

nu e ceva nou ca Mourinho critica arbitrajul

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close