INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mourinho și-a amenințat fizic marele dușman din Premier League: ”Îi sparg fața dacă-l prind pe stradă!”

Mourinho, pe vremea când era la Chelsea, în război total cu Wenger // FOTO Guliver/GettyImages
Mourinho, pe vremea când era la Chelsea, în război total cu Wenger // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2016 00:00

Mourinho l-a amenințat și fizic pe dușmanul Wenger, managerul lui Arsenal fiind numit ”specialist în falimente și voyeur”. Totul a fost dezvăluit într-o carte scrisă de Rob Beasley, ziarist la Daily Mail.

Ura și dușmănia lui Mourinho față de Wenger au rădăcini adânci și episoade mult mai dure și neștiute. Dezvăluirile din cartea "Jose Mourinho, Up Close and Personal", scrisă de ziaristul Rob Beasley (Daily Mail), un apropiat al managerului portughez în perioada Chelsea, șochează și conturează dimensiunea conflictului cu francezul, numit "un specialist în falimente și voyeur".

"Presa și federația m-ar fi omorât"

Pornind de la celebra altercație de-acum 2 ani și jumătate, când Arsene, nervos că arbitrul n-a eliminat un jucător de la Chelsea, l-a îmbrâncit pe Mou, autorul a deconspirat reacția lui Jose: "Ceruse cartonaș roșu și l-a împins pe arbitru spre spațiul meu tehnic. I-am zis să se întoarcă la banca lui și atunci m-a bruscat. I-am replicat «Faci asta pentru că știi că nu pot reacționa». Aș fi mort pentru presă și federație. Dar îl prind în afara terenului într-o bună zi și îi sparg fața». Pe teren, Wenger a fost bătut măr pe Stamford Bridge (0-6), la al 1.000-lea său meci la "tunari"!

"Nu doresc decât să-l f..."

Războiul a continuat în același sezon. După ce Arsenal a învins-o pe Man. City (2-0), Beasley l-a provocat pe Mou, spunându-i că a copiat strategia lui Chelsea. Replica l-a lăsat mască: "Mr. Wenger a primit un alt contract pe 5 ani. Unul din jucătorii lui mi-a trimis un SMS, plângându-se că echipa s-a organizat singură în timpul săptămânii și Wenger nu a făcut nimic. Sută la sută!".

Plecarea lui Cech a turnat mai mult venin. Iată mailul trimis ziaristului: "Wenger îl vrea pe Cech și se gândește la bani. Greșește, eu nu doresc decât să-l f... Dacă cere un portar de top, atunci și eu vreau un tânăr, pe Walcott ori Oxlade-Chamberlain. La naiba cu tine, eu îi pot face de top!".

"O să-i ajut și cu bani pe Einsteini"

Mou și-a prelungit conflictul cu presa la conferința dinaintea duelului de azi cu Leicester. "Sunt un tip norocos. Nu pot fi enervat deloc. Unicul lucru ce mă irită puțin e modul de a critica jucătorii mei. Mi-ar plăcea să-i protejez, dar de voi nu pot. Îmi scapă total de sub control și îmi dă o senzație că-i greu și frustrant. Dar sunt un om bun și caritabil, fac multe donații, ajut mulți oameni. De ce n-aș ajuta să-i hrănesc pe Einsteini?", a spus Jose, după ce-a strivit un țânțar de pe mânecă.

Rooney nu-i gras, "are forma echipei"

Jose și-a schimbat puțin părerea față de Rooney, "grasul" pe care-l dorea la Chelsea: "Wayne are exact forma în care se află echipa". Managerul n-a ratat ocazia să ofere ieri o altă probă de infatuare: "Leicester e un rival ușor de citit, dar dificil de înfruntat. E foarte greu în Premier să-ţi aperi titlul. Nu au reușit decât United și o alta pregătită de cel mai slab manager din istorie".

Doborât de pastilele de gât și spate

Și portughezul a fost la pământ, la propriu, dar Beasley l-a salvat. Căzuse pe scări în vara lui 2013, într-un turneu în SUA, și medicul Eva Carneiro a venit să-l ajute. "Eram doar amețit. Am luat niște pastile pentru dureri de spate și le-am combinat cu unele pentru gât. Începusem să-mi pierd vocea după ce-am țipat mult la jucători. Eram dezorientat. Nu-i nici un story aici. N-ai ce scrie, sunt bine", i-a spus Mourinho. Întâmplarea a apărut doar în cartea ziaristului.

"Data viitoare când pierd un meci, nu mai merg la conferința de presă. Pentru că mă așteaptă autocarul echipei"
Jose Mourinho, ironizându-l pe Wenger în 2014

"Einsteinii au nevoie de bani să trăiască. Ei nu pot antrena, nu pot sta pe bancă, nu pot câștiga meciuri. Doar pot vorbi și scrie, criticând munca altora"
Jose Mourinho, manager Man. United

"E foarte greu în Premier să-ţi aperi titlul. Nu au reușit decât United și o alta pregătită de cel mai slab manager din istorie"
Jose Mourinho, manager Man. United

14 la 1este cota oferită de bookmakerii britanici pentru ca United să ia titlul. A cincea favorită din Premier, ceea ce înseamnă că trupa lui Mourinho nu va prinde Liga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează