INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUPILER LEAGUE

Mouscron, exclusă din campionatul Belgiei din cauza crizei financiare! Falimentează şi cluburi din Liga I?

Articol de GSP - Publicat luni, 28 decembrie 2009 00:00

După mai multe luni în care diverse ipoteze au fost lansate, Federaţia Belgiană de Fotbal a decis ca Mouscron să fie exclusă din campionat din cauza problemelor financiare pe care le are.

Conform postului de radio RTFB, conducerea clubului a hotărît ca echipa să nu se prezinte la meciul din următoarea etapă, contra lui Westerlo, al 4-lea joc consecutiv la care oficialii decid să ia această măsură, forţînd practic retrogradarea.

Mouscron, locul 10 în campionat după 20 de etape, cu 23 de puncte, s-a lovit de refuzul jucătorilor de a mai evolua pentru club după ce acesta a intrat în imposibilitate de plată.

Situaţia ivită în Jupiler League pare să nu facă altceva decît să anunţe începutul dezastrului economic pentru numeroase grupări europene. Şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a avertizat că nu mai puţin de jumătate dintre cluburile din România pot falimenta în 2010.

Crezi că se va ajunge la aşa ceva în Liga I?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
sergiusurdila
sergiusurdila  •  28 Decembrie 2009, 20:09

Doar e criza peste tot in lume.

 •  28 Decembrie 2009, 17:00

Personal nu cred ca la noi e posibil. E prea mare spalarea de bani ca sa fie afectata vre-o echipa. Da, in Belgia e posibil, acolo, ca in orice tara civilizata, sistemele functioneaza, inclusiv cel al finantelor. 1+1=2. La noi nu exista asa ceva. La noi 1+1 = cat vrem noi, sau de cat avem de dat...pe sub tejghea, sau pe cine cunoastem, etc. Ma si bufneste rasul cand vad ca tzara asta nu functioneaza din lacomia catorva si din vina noastra a tuturor. Asa ca, raspunsul e clar NU! In Romania NU

 •  28 Decembrie 2009, 16:35

ciudat ca tocmai din belgia sa aiba aceasta problema. se poate reveni, ca in cazul parma, dar a fost alta problema acolo

Vezi toate comentariile (8)
Comentează