INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAPOLI - JUVENTUS

Napoli - Juventus 2-1 » Campioana s-a impus într-un final dramatic și lămurește lupta la titlu în Serie A

Napoli - Juventus 2-1 / Foto: Getty Images
Napoli - Juventus 2-1 / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2024 21:31 / Actualizat luni, 04 martie 2024 00:14

Napoli - Juventus, derby-ul din etapa a #27-a din Serie A, s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 2-1. Golurile partidei au fost marcate de către Kvaratskhelia (43') și Rapadori (88') pentru gazde, în timp ce speranțele oaspeților au fost menținute de reușita egalizatoare a lui Chiesa (81').

Kvaratskhelia a deschis scorul în minutul 43, după ce mingea a ajuns la el cu noroc. Centrarea livrată din flancul drept al ofensivei gazdelor de către căpitanul Di Lorenzo a ajuns la starul georgian, după ce a fost respinsă deficitar cu capul de Locatelli.

Kvaratskhelia nu a stat mult pe gânduri și a reluat din voleu, din prima, învingându-l pe Szczesny la colțul scurt. Execuția mijlocașului napoletan a fost deviată, la rândul ei, de către Cambiaso.

Cine se califică în play-off? Toate calculele pentru ultimele două locuri + două scenarii SF cu egalitate între 4 echipe!
PLAY-OFF
Cine se califică în play-off? Toate calculele pentru ultimele două locuri + două scenarii SF cu egalitate între 4 echipe!

Speranțele „Bătrânei Doamne” au revenit în minutul 81, când Federico Chiesa a șutat cu sete de la 15 metri, la firul ierbii, din marginea careului advers, din partea dreaptă a atacului torinezilor. Balonul trimis la colțul lung s-a oprit în plasele porții apărate de Meret.

Soarta celor 3 puncte a fost decisă în minutul 88, când Raspadori a marcat golul victoriei pentru Napoli. Atacantul a fost pe fază la penalty-ul executat de Victor Osimhen și respins în față de portarul Szczesny.

Kvaratskhelia, bucurându-se după ce a deschis scorul în Napoli - Juventus / Foto: Getty Images
Napoli - Juventus / Foto: Juventus (X - fostul Twitter)
Napoli - Juventus / Foto: Getty Images
Napoli - Juventus / Foto: Getty Images
Napoli - Juventus / Foto: Getty Images
+8 FOTO

În urma acestui rezultat, Juventus a rămas cu 57 de puncte pe locul 2, la 12 „lungimi” distanță de liderul Inter, care urmează să joace cu Genoa luni, de la ora 21:45. AC Milan (locul 3) s-a apropiat la doar un punct de „Bătrâna Doamnă”, după ce a învins-o pe Lazio la Roma cu 1-0.

Napoli a ajuns la 43 de puncte, a legat al doilea succes consecutiv în Serie A și s-a apropiat de AS Roma (locul 5 ce duce în grupele Europa League) la 4 „lungimi”. Atalanta (46 de puncte) ocupă poziția a 6-a, ultima care duce în cupele europene din campionatul Italiei (preliminariile Conference League).

Clasamentul din Serie A

FINAL. Napoli - Juventus 2-1

Programul, rezultatele și marcatorii etapei #27 din Serie A.

Napoli - Juventus, echipele de start:

Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Traore - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Rezerve: Contini (GK), Dendoncker, Gollini (GK), Lindstrom, Mazzocchi, Natan, Ostigard, Raspadori, Rui, Simeone, Zielinski

Absenți: Cajuste, Ngonge (absenți)

Antrenor: Francesco Calzona

Juventus (3-5-2): Szczesny (GK) - Rugani, Bremer, Sandro - Cambiazo, Miretti, Locatelli, Alcaraz, Iling-Junior - Chiesa, Vlahovic

Rezerve: Daffara (GK), Danilo, Djalo, Gatti, Kostic, Milik, Nicolussi Caviglia, Nonge Boende, Pinsoglio (GK), Weah, Yildiz

Absenți: De Sciglio, Kean, McKennie, Perin, Rabiot (toți accidentați), Fagioli (suspendat), Pogba (suspendat din cauza dopajului)

Antrenor: Massimiliano Allegri

Arbitru: Maurizio Mariani (Roma, Italia)
Stadion: Diego Armando Maradona(Napoli)

Citește și:

Se pregătește construirea unui stadion de 100 de milioane de euro! Orașul nu are echipă în primele două ligi

S-a trezit Răzvan Marin » Secretul revenirii „tricolorului" la Empoli

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
FalconCrest
FalconCrest  •  04 Martie 2024, 00:22

acum 5 etape inter avea 54 de puncte si juventus 53. in 5 etape s-a decis campionatul si inter are un avans de 12 puncte. coool.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează