INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2026

Mesajul lui Neymar după „dubla” cu Bolivia: „Dacă am bătut recordul lui Pele nu înseamnă și că sunt cel mai bun”

Mesajul lui Neymar după „dubla” cu Bolivia. Foto: Instagram
Mesajul lui Neymar după „dubla” cu Bolivia. Foto: Instagram

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 15:03 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 16:01

Atacantul brazilian Neymar (31 de ani), care a reușit două goluri și un assist în startul preliminariilor CM 2026, la 5-1 cu Bolivia, devenind cel mai bun marcator din istoria Seleçao, nu se consideră mai bun decât „Regele” fotbalului mondial: Pele.

Neymar a revenit la naționala Braziliei și a influențat trei din cele cinci goluri ale Selecao, la debutul în preliminariile CM 2026 (5-1 cu Bolivia). Pe lângă „dubla" semnată și assistul oferit la al doilea gol, atacantul de 31 de ani a ratat un penalty la 0-0. 

Pronosticul lui Dumitru Dragomir, înainte de România - Israel: „Dacă Edi nu se consultă cu tatăl său, îmi cam stric total părerea despre el”
ROMÂNIA - ISRAEL
Pronosticul lui Dumitru Dragomir, înainte de România - Israel: „Dacă Edi nu se consultă cu tatăl său, îmi cam stric total părerea despre el”

Au fost golurile sale cu numărul 78 și 79 în tricoul naționalei auriverde, pentru care a primit un tricou cu nr. 79 pe spate și o plachetă comemorativă din partea președintelui federației, Ednaldo Rodrigues. Pentru că fostul fotbalist al lui PSG a devenit cel mai bun realizator din istoria Braziliei!

Neymar a intrat în istoria fotbalului brazilian

„Sunt foarte fericit și nu-mi găsesc cuvintele. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge aici. Dar dacă am doborât recordul lui Pele nu înseamnă automat că și sunt cel mai bun. 

Am dorit dintotdeauna să-mi trec numele în istoria fotbalului brazilian și iată că s-a întâmplat în această zi. Îi mulțumesc familiei mele, care este departe, dar și colegilor mei!”, a declarat noul atacant al lui Al-Hilal.

VIDEO. Neymar, prestație spectaculoasă contra Boliviei

Pele are medie de 0,81 goluri/meci

Ajuns la selecția cu numărul 125 pentru cvintupla campioană mondială, Neymar are o medie de 0,62 de goluri pe meci la națională, inferioară celei realizate de Pele, 0,84, care a ajuns la 91 de partide și 77 de goluri înscrise pentru reprezentativa Braziliei

Neymar se poate distanța în fruntea topului marcatorilor brazilieni în duelul din Peru, programat luni noapte, ora 05:00. 

Neymar are și 56 de pase decisive, cu cea dată lui Raphinha la golul de 3-0. Cifrele lui fantastice puteau fi la 31 de ani mai bune dacă nu era afectat de atâtea accidentări. 

Mesajul lui Neymar după „dubla” cu Bolivia: „Dacă am bătut recordul lui Pele nu înseamnă și că sunt cel mai bun”
Pele și Neymar (2011). FOTO: Imago Images

Citește și:

Direct titular și căpitan! Dinamo - Tunari 7-0: pe cine a trimis Ovidiu Burcă în teren

Lotul final al României: ce numere și-au ales „tricolorii” + 3 jucători au rămas pe dinafară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează