INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ISRAEL - ELVEȚIA

Noul moment emoționant pregătit de echipa națională a Israelului în meciul de diseară împotriva Elveției

Postere cu ostaticii israelieni luați de Hamas pe 7 octombrie
Postere cu ostaticii israelieni luați de Hamas pe 7 octombrie

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 15:39 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 16:41

După minutul de reculegere dinaintea partidei de la Budapesta, în memoria victimelor războiului din fâșia Gaza, în minutul 7 jocul se va opri și în tribune vor fi afișate pozele tuturor copiiilor israelieni răpiți, pe 7 octombrie, de teroriștii Hamas.

Naționala Israelului continuă seria inițiativelor răvășitoare pe care le-a avut înaintea meciului capital cu Elveția din preliminariile Euro 2024. Jucătorii lui Alon Hazan vor ține un minut de reculegere, la fel cum au procedat la partida din Kosovo, în memoria copiiilor răpiți de teroriștii Hamas. 

Moment răscolitor la conferința dinainte de Israel - Elveția: „Aparține unui băiat de 8 ani. E ultimul lucru din casa lui”
ISRAEL - ELVEȚIA
Moment răscolitor la conferința dinainte de Israel - Elveția: „Aparține unui băiat de 8 ani. E ultimul lucru din casa lui”

Marți, la conferința de presă premergătoare meciului, căpitanul Eli Dasa, jucător la Dinamo Moscova, a oferit un moment emoționant. 

El le-a prezentat reporterilor un pantof, despre care a susținut că este tot ce a rămas de la un băiat de 8 ani, capturat. În această seară, la confruntarea cu Elveția, în minutul 7 mingea va fi dată în afara terenului și jocul se va opri, pentru o scenografie specială în tribunele stadionului din Budapesta.

Vor fi 2.000 de fani în tribune

Toți spectatorii prezenți la partida de la Felcsut vor afișa postere și poze ale copiiilor răpiți pe 7 octombrie și ținuți ostatici în Fâșia Gaza. În această dimineață, au fost evacuați sute de copii împreună cu familiile lor, pentru a evita o nouă operațiune a militanților Hamas, anunță cotidianul israelian One. Care precizează că la meciul ce va începe la ora 21:45 vor fi prezenți 2.000 de suporteri, deși cererea de bilete a fost mai mare.

„E tot ce-a rămas din casa lui”

Marți, Eli Dasa a explicat gestul său și a prefațat, practic, inițiativa umanitară prevăzută pentru diseară: „Asta este tot ce a rămas în casa lui Nave Shoham. Copilul ăsta de 8 ani este în Fâșia Gaza acum cu 7 membri ai familiei. Iar asta e tot ce a rămas în casa lor. Îl așteptăm aici".

În acest moment al anului și cu ce are de înfruntat țara noastră trebuie să jucăm, pentru că ne reprezentăm țara, nu doar echipa națională. Așa că trebuie să fim concentrați la ce avem de făcut.

 - Alon Hazan, selecționer Israel

Citește și

Ne depășim condiția? Naționala se uită cu teamă spre trecut » 5 meciuri din ultimul deceniu în care „tricolorii” au clacat în momente decisive
ROMÂNIA
Ne depășim condiția? Naționala se uită cu teamă spre trecut » 5 meciuri din ultimul deceniu în care „tricolorii” au clacat în momente decisive

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează