INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID, AZI, 23:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Nu mai e cale de întoarcere. La vară, Mourinho pleacă de la Real » Vine Benitez!

La 48 de ani, Jose Mourinho se pregăteşte să părăsească Madridul.
La 48 de ani, Jose Mourinho se pregăteşte să părăsească Madridul. "La momentul potrivit, mă voi întoarce în Anglia". La vară? Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2012 21:31

În conflict cu toată suflarea madrilenă, portughezul va fi înlocuit cu Rafa Benitez


Ieri, cotidianul spaniol AS, apropiat de Real, confirma inevitabilul încă de dimineaţă: Jose Mourinho nu va mai rămîne la Madrid. Va pleca la sfîrşitul sezonului. "Chiar dacă voi cîştiga titlul sau Champions League, nu mai stau aici. 30 iunie e ultima zi de contract", le-ar fi spus antrenorul apropiaţilor. Şi l-ar fi anunţat şi pe preşedintele clubului, Florentino Perez, într-o şedinţă imediat după victoria cu 4-1 în faţa lui Athletic Bilbao.

"Eu nu creez «bisericuţe»"
Tot ieri, la prînz, portughezul în vîrstă de 48 de ani nu a negat această informaţie, într-o conferinţă de presă stranie, cu multe răspunsuri laconice.

- E adevărat că renunţaţi la Real din vară?
- Am spus eu aşa ceva? Întreabă-l pe colegul tău care a scris.

- Cum suportaţi fluierăturile fanilor madrileni?
- Nu ştiu. Întrebaţi oamenii care au făcut-o, nu pe mine.

- Cum comentaţi informaţiile că vestiarul este divizat?
- Eu nu creez "bisericuţe".

- Există un posibil blocaj mental al jucătorilor de la Real?
- Întrebaţi-i pe ei!

Apoi, după multe alte "nu ştiu", a încheiat sarcastic: "Sînt într-o perioadă bună la Real. Am cinci puncte în plus faţă de echipa de care voi toţi spuneţi că e cea mai bună din lume. Nu e chiar atît de rău".

"Niciodată nu veţi bate Barca"
Mourinho a luat deja decizia. S-a certat cu jucătorii, cu fanii, cu presa, cu Barcelona pierde mereu, iar o parte din conducători de-abia aşteaptă să scape de el. Însă cel mai mult îl deranjează relaţia din vestiar. După turul cu Barca, 1-2 în "sferturile" Cupei, Mou le-a spus vedetelor blanco:

- Ce se poate aştepta de la nişte jucători care, după ce află formula de start cu Barcelona, spun: "Să ne rugăm!"
- Cu această mentalitate, niciodată nu veţi bate Barca!

- Discutaţi mereu echipa şi tactica, dar cînd am jucat aşa cum aţi vrut voi, am pierdut cu 5-0 la Barcelona!
- Faptul că am cucerit Cupa Spaniei în finală cu Barca a fost un miracol.

Despărţirea e foarte aproape. Se vehiculează deja numele înlocuitorului său. Rafa Benitez, 51 de ani, născut la Madrid şi care a jucat şi antrenat la juniorii lui Real. El are două titluri în Spania cu Valencia şi Liga Campionilor cu Liverpool. Şi, cel mai important, este liber de contract. Din 23 decembrie 2010, după demisia de la Inter Milano, nu a mai pregătit nici o echipă.

1 este numărul trofeelor cucerite de Mourinho la Real: Cupa Spaniei, în 2011

10 milioane de euro este salariul anual al antrenorului portughez la Madrid (contract pînă în 2014)

"Eu nu m-am născut suporter al Realului. Sînt un profesionist al fotbalului. Am venit la Madrid pentru că am fost dorit la acest club"

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
alex_cirus
alex_cirus  •  25 Ianuarie 2012, 18:44

hai barca diseara ...un scor sec vreau 3/4-0

flo_ax
flo_ax  •  25 Ianuarie 2012, 12:27
Postat de spectatorul pe 25 Ianuarie 2012, 11:14

Si Realul scoate jucatori aproape la fel de buni, insa nu au rabdare cu ei si ii dau pe la alte echipe, prea preocupati de a aduce vedete, "galactici", in special de la mijloc in sus.

In ultimii ani, cu mai multi antrenori si diverse asezari si maniere de joc (ofensiv, defensiv, reactiv etc blabla) Realul a furat-o de fiecare data de la Barca. Eu cred ca problema e la jucatori, la psihicul lor, nu la antrenor. Practic pierd majoritatea duelurilor directe post-pe-post. Si am senzatia ca multi jucatori de la Real joaca fotbal pentru bani si notorietate, in timp ce cei de la Barca joaca din pasiune pentru sportul in sine. Cred ca si asta conteaza f mult

spectatorul
spectatorul  •  25 Ianuarie 2012, 11:14
Postat de flo_ax pe 25 Ianuarie 2012, 10:56

Eu cred ca Barca va fi detronata doar daca cineva isi trage o academie ca Massia si are rabdare 5 ani cu un antrenor si un lot de jucatori cu potential. Pep e de 5 ani la Barca, Xavi, Iniesta, Messi cred ca mai bined e 7, omogenitatea e criminala, nu ai ce sa le faci, nici ca grup, nici individuala! Mourinho pare singurul antrenor capabil sa fure un trofeu, doua Barcelonei, in lupta de la distanta

Si Realul scoate jucatori aproape la fel de buni, insa nu au rabdare cu ei si ii dau pe la alte echipe, prea preocupati de a aduce vedete, "galactici", in special de la mijloc in sus.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează