INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Nu se caută antrenorii de culoare! » Băncile sînt albe

În 1959, întreaga echipă a Franţei era formată din jucători albi. După 51 de ani, 8
În 1959, întreaga echipă a Franţei era formată din jucători albi. După 51 de ani, 8 "cocoşi" din 11 erau de culoare. Dar ca antrenori, negrii n-au ajuns sus Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 15 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 aprilie 2011 21:01

În Hexagon, nu sînt decît doi tehnicieni negri la cluburile profesioniste: Tigana şi Kombouare. "La CV egal, este ales albul" e principala acuzaţie

În 2011, sînt foarte mulţi jucători negri, dar nu şi antrenori. În Europa, aproape peste tot, băncile sînt albe. Petele de culoare sînt de-abia vizibile.

În Franţa, o ţară foarte deschisă, există numai două excepţii în fotbalul profesionist:
- Jean Tigana, 55 de ani, Bordeaux
- Antoine Kombouare, 47 de ani, Paris Saint-Germain

"Însă ei sînt nume importante, de aceea au ajuns sus. Tigana a jucat în marea echipă a Franţei din anii '80, iar Kombouare a făcut parte din perioada glorioasă a lui PSG din următoarea decadă", susţin mulţi, care consideră că rasismul le stă în cale.

Inclusiv magrebienii se plîng de tratament "special" în Hexagon. Nordine Kourichi, un franco-algerian cu 250 de meciuri în prima ligă, are diplomă de antrenor profesionist, dar nu are echipă. "Pentru că, la CV egal, este ales mereu albul. E şocant ce se petrece aici", se plînge el.

Iar un altul, Azzedine Meguellatti, ultimul magrebian pro pe bancă, la Istres în 2002-2003, afirmă: "Noi şi negrii nu sîntem mai proşti sau mai puţin pregătiţi decît albii! Ştiu o mulţime care i-ar putea înlocui cu succes pe cei albi".


"Chiar şi cînd am fost campion cu Flamengo, în 2009, conducătorii mi-au devalorizat munca. Eram negru, se îndoiau de mine. Istoria noastră e numai suferinţă"
Andrade, primul antrenor negru campion al Braziliei

4 antrenori de culoare au momentan contracte cu cluburi de primă ligă în Europa

Încă doi în Europa
Pentru că Frank Rijkaard nu şi-a găsit încă echipă după ce a fost concediat de Galatasaray toamna trecută, au mai rămas doar doi antrenori de culoare în restul Europei pro. Ruud Gullit, la Terek Groznîi (Rusia), şi Dauto Faquira (Olhanense, Portugalia) sînt singurii care au contract.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
chickpea12
chickpea12  •  16 Aprilie 2011, 13:18

Vesnice complexe de negri, daca stai printre ei ai sa vezi ca sunt cu mult mai rasisti decat albii, la ei totul se rezuma la culoare si la " ce rau o ducem din cauza albilor"! Bineinteles ca atunci cand li s-a dat puterea pe mana si au fost lasati sa faca ce-i duce capul au rezultat: Rwanda, Liberia, Sierra Leone..si lista genocidelor poate continua! Asa ca sa ne scuteasca..daca e asa rau printre albi, de ce vin cu miile zilnic clandestini in Europa?! I-as trimite in secunda doi inapoi in statele lor independente si eliberate de sub dominatia albilor!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  15 Aprilie 2011, 11:13
Postat de tzedeesh pe 15 Aprilie 2011, 01:50

sunt 5. ati uitat de sorin cartu

poate ai vrut sa zici jumulica, rada...etc

bdgeorge
bdgeorge  •  15 Aprilie 2011, 05:37

Pai este dovedit ca genetic sunt mai involuati decat albii!!! Africa de sud e cel mai bun exemplu o tara fara probleme economice (economice nu politice) fara datorii una din cele mai stabile economii din lume a ajuns in citiva ani de nerecunoscut una din cele mai mari rate ale infranctionalitatii ,0 din pc de vedere economic,datorii de peste 200 miliarde..si asta repede .odata cu libertatea negriii au inteles ca ca nu mai trebuie sa munceasca ca trebuie sa fure sa faca sex(No1 la SIDA) etc..o libertate prost inteleasa cam ca la noi..cum sa-ti explici altfel ca daca unul e mai destept sta cite 50 ani la putere pri toate statele africane ei sunt exceptia de la regula

Vezi toate comentariile (4)
Comentează