INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI

O echipă din liga a treia antrenată de un mecanic a ajuns în semifinalele Cupei! Miracolul Mirandes

Pablo Infante, căpitanul lui Mirandes (locul 1 într-o serie a ligii a treia iberice), purtat pe braţe de fanii în culmea fericirii. FOTO Reuters
Pablo Infante, căpitanul lui Mirandes (locul 1 într-o serie a ligii a treia iberice), purtat pe braţe de fanii în culmea fericirii. FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2012 20:56

Ei au putut! Le-au eliminat pe Villarreal, Santander şi, acum, pe Espanol, toate din prima ligă. Supranumele lor? "Ucigaşii de giganţi"!

Prima atestare a orăşelului Miranda de Ebro apare în Codex Vigilanus, cea mai importantă compilaţie de documente istorice din perioada vizigotă spaniolă, care descrie expediţia din anul 757 a regelui Alfonso I al Asturiei. Miranda s-a numărat printre localităţile distruse.

Ultima menţionare a fost pe 24 ianuarie 2012. După ce Mirandes, mîndria celor 19.565 de bărbaţi şi 19.365 de femei din MdE, s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei, fentînd trei echipe din La Liga:
- 1-1 (a) şi 2-0 (d) cu Villarreal, în "16-imi"
- 2-0 (a) şi 1-1 (d) cu Santander, în "optimi"
- 2-3 (d) şi 2-1 (a) cu Espanol, în "sferturi"

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI MIRANDES - ESPANOL 2-1!

Marţi, în al doilea minut de prelungire, cînd jucătorii lui Espanol se pregăteau să celebreze calificarea, Caneda a înscris, întorcînd iarăşi toate pronosticurile: 2-1 pentru Mirandes. 6.000 de fani în al nouălea cer au făcut să se cutremure micuţul stadion Anduva. "A fost încă un meci de povestit nepoţilor", a spus Carlos Pouso (51 de ani), antrenorul miracolului Mirandes. El şi căpitanul Pablo Infante - gol şi pasă decisivă cu Espanol - sînt eroii "ucigaşilor de giganţi".

Pouso, de pe şantier. Infante, din bancă
Pouso, 51 de ani, dezvăluie că "înainte eram mecanic pe un şantier naval. Acum, sînt mecanic de fotbalişti". Dimineaţa, era pe şantier. Seara, pe teren. Iar la sfîrşit de săptămînă, pe bancă. La un moment dat, a renunţat la şantier cînd a avut şansa să pregătească o echipă Pro: a fost la Eibar, în 2008, dar a retrogradat anul următor din liga secundă şi a fost concediat. Şi-a reluat serviciul şi a ajuns la Mirandes, în 2010. Acum, îl antrenează pe Pablo Infante, care începe ziua în costum, ca funcţionar bancar, şi o încheie în trening, pe gazon. Cu el şi cu ceilalţi jucători necunoscuţi, Pouso este în semifinalele Cupei Spaniei. Şi nu vrea să se oprească. Ultimul său avertisment: "Pe drumul nostru, am suferit ca nişte cîini. Dacă vom muri, vom muri omorînd!".

"Sînt mai fericit decît Mourinho. Uneori, noi, săracii, sîntem mai fericiţi decît cei bogaţi"
Carlos Pouso, antrenor Mirandes

"Felicitările mele jucătorilor lui Mirandes! Sînt invidios pentru ce trăiesc ei acum"
Iker Casillas, căpitanul lui Real Madrid

"Ceea ce a făcut Mirandes e incredibil. Bravo, Miranda de Ebro! Ce mare e fotbalul!"
Gerard Pique, apărătorul Barcelonei

7 goluri a marcat Pablo Infante, căpitanul lui Mirandes fiind golgeterul Cupei Spaniei

Miranda de Ebro, orăşelul-minune
Ţară - Spania
Provincie - Burgos
Suprafaţă - 101 km pătraţi
Populaţie - 38.930 locuitori
Buget anual - 62 milioane euro
Oraşe apropiate: Bilbao, Burgos, Logrono, Vitoria

Ultima a fost Sticla
La noi, ultima performeră a Cupei comparabilă cu Mirandes a fost Sticla Arieşul Turda. În sezonul 1980-'81, echipa aflată atunci pe locul 10 în Divizia C s-a calificat în semifinale după ce a eliminat 3 adversari din elită: Baia Mare (2-1 în "16-imi"), Sportul (2-2, 4-1 la penaltyuri în "optimi") şi Steaua lui Iordănescu şi Răducanu (0-0, 6-5 pen. în "sferturi"). A fost eliminată de Poli Timişoara (1-2).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
redruff2oo4
redruff2oo4  •  26 Ianuarie 2012, 04:27

felicitari !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează