INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

O viață de coșmar » Emenike povestește întâmplările incredibile pe care le-a trăit în Europa

Emenike nu mai suportă insultele din tribună și imploră să fie înlocuit. Dar va fi trimis înapoi în teren
Emenike nu mai suportă insultele din tribună și imploră să fie înlocuit. Dar va fi trimis înapoi în teren

Articol de - Publicat joi, 18 februarie 2016 00:00

Abuzat rasial și închis pentru un presupus blat, victimă a unei ambuscade, scăpat ca prin minune dintr-un accident rutier.

Nigerianul Emmanuel Emenike, 28 de ani, i-ar putea face concurență lui Bear Grylls, din Born Survivor (Discovery), cu serialul vieții sale de coșmar.

"Patru zile numai cu pâine și apă"

DUPĂ GRATII. Împrumutat de Fenerbahce lui West Ham, atacantul a povestit tabloidului The Sun cum în 2011, pe când era la Karabukspor, a fost trimis la închisoare bănuit fiind că a simulat o accidentare pentru a nu juca împotriva Fenerului, la care s-a transferat ulterior: "Patru zile am fost ținut numai cu pâine și apă. M-au tratat ca pe un criminal!". Apoi i s-a dat drumul din lipsă de probe, dar achitat a fost abia în 2013.

Teroare pe șosea

RASISM. La ieșirea din închisoare, turcii l-au vândut lui Spartak Moscova, unde a fost abuzat rasial într-un meci de campionat. Dar pentru că a replicat, a fost amendat cu 15.000 euro.

Întors la Fenerbahce, în 2013, Emenike a avut din nou parte de un tratament discriminator. În timpul unui derby cu Beșiktaș, n-a mai suportat injuriile ce i se aduceau și a cerut schimbarea!

AMBUSCADA. În 2015, tot la Fener, s-a aflat în autocarul atacat cu focuri de armă pe șosea: "Vorbeam la telefon când am auzit deodată un BANG puternic. Autobuzul s-a cutremurat, ne-am speriat rău, dar rănit a fost doar șoferul".

"Ambuscada în care am fost prinși mi-a amintit un grav accident rutier din care eu și mama am scăpat ca prin minune cu viață"
Emmanuel Emenike, atacant West Ham

"Eram încă un puști cînd am plecat din Lagos. La Johannesburg dormeam în holul unui restaurant. Ca un boschetar"
Emmanuel Emenike, atacant West Ham

37de selecții, 9 goluri, a adunat Emenike în "naționala" Nigeriei, pentru care joacă din 2011

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează