INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

”Ochi de şoim” plus 5 arbitri! » FIFA dă undă verde pentru tehnologia video

Golurile precum cel al ucraineanului Devici în partida cu Anglia de la CE 2012 vor fi tot mai rar anulate
Golurile precum cel al ucraineanului Devici în partida cu Anglia de la CE 2012 vor fi tot mai rar anulate

Articol de - Publicat vineri, 06 iulie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 iulie 2012 23:11

International Board a aprobat introducerea camerelor pe linia porţii, dar i-a dat satisfacţie şi lui Platini, hotărînd ieri şi extinderea sistemului cu cinci arbitri.

Decizie revoluţionară luată ieri de FIFA. Forul mondial a găsit soluţia pentru a evita "golurile-fantomă": tehnologia video "Goal-line". La presiunea preşedintelui Blatter şi după 3 ore de discuţii, International Board a aprobat folosirea "Ochiului de şoim", sistem cu şase camere şi un computer pentru fiecare poartă, care oferă 200 de imagini pe secundă.

Reuniunea de la Zurich l-a împăcat însă şi pe Platini, şeful UEFA şi inamicul tehnologiei. S-a hotărît extinderea formulei cu 5 arbitri, autorizată pentru toate competiţiile oficiale. Primul care se va bucura de "Goal-line" e Mondialul Cluburilor, programat în luna decembrie. Apoi noul sistem va fi extins la Cupa Confederaţiilor din 2013 şi Cupa Mondială din 2014.

A fost autorizat şi GoalRef
International Board a aprobat şi varianta germană a tehnologiei video, numită "GoalRef". Mai scumpă (costă 400.000 de euro), aceasta foloseşte cîmpuri magnetice în zona porţii şi o minge cu microchip incorporat, iar arbitrul primeşte mesaj de avertizare cînd balonul depăşeşte linia, semn că a fost gol.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
misucfr
misucfr  •  06 Iulie 2012, 09:54

Tehnologia video este OK, dar 5 arbitrii la in meci sunt prea multi. S-a vazut la toate meciurile ca cei 2 arbitrii de linie sunt doar niste mascote ,care nu au nici cea mai mica treaba cu arbitrajul.

the.workaholic
the.workaholic  •  06 Iulie 2012, 08:50

Si dupa mintea ta zburdalnica, cum incetineste mingea aia sutata? Se deschid parasutele, flapsurile sau are frane cu discuri ventilate Brembo??

maistor_kokir
maistor_kokir  •  06 Iulie 2012, 01:59

campuri magnetice, mingea va avea un chip incorporat, e belea ...nu m-ar mira ca in scurt timp mingea programata sa nu mai intre intr-o poarta anume...din pricina acelor campuri magnetice :) ...chiar si o inceitnire a vitezei unei mingi sutate ,cu 10% ,poate constitui un dezavantaj enorm ... :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează