INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CELTIC - RANGERS (AZI, 14:00, DIGI 2)

Old Firm 402 » Celebrul Clasic se joacă, azi, iarăși în campionat

Articol de - Publicat sambata, 10 septembrie 2016 00:00

Old Firm, Celtic-Rangers, revine în campionat, cu episodul 402, după 4 ani de așteptare.

Atât a durat ca protestanții să depășească falimentul care i-a aruncat în a patra ligă, perioadă în care rivalii din Glasgow s-au distrat cu concurența debilă, cucerind titlul cu avans de 16, 29, 17, respectiv 15 puncte.

Rodgers vs Warburton

Rangers încearcă să amenințe hegemonia catolicilor instaurată în 2012, dar nu se compară cu potența financiară a campioanei ultimilor 5 sezoane, chiar dacă i-au eliminat în aprilie în Cupă. Sunt clar inferiori ca bancă tehnică, lot și transferuri. Mark Warburton, venit de la Brenford anul trecut, s-a întărit cu jucători gratis: Senderos, Kranjcar plus Joey Barton.

Fan Celtic de mic copil

Dincolo, Brendan Rodgers, ex-Liverpool, a ajuns manager la clubul visat: "M-am îndrăgostit de copil de echipa cu tricourile în dungi și am vrut deseori să iau vaporul de Glasgow la Old Firm, dar părinții m-au împiedicat s-o fac". El i-a transferat pe Moussa Dembele, Scott Sinclair și Kolo Toure, cheltuind 6 milioane E.

159 de victoriiare Rangers în 401 derbyuri disputate în toate competițiile. Celtic a bătut de 145 de ori, 97 de meciuri fiind remize

1 puncte diferența din clasament (9 la 8), dar liderul Celtic are un meci mai puțin disputat în primele 4 etape

Tabel trofee

RANGERS   CELTIC
54 Campionat 47
33 Cupa Scoției 36
27 Cupa Ligii 15
1 Cupa Cupelor 0

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează