INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA / FIORENTINA - CATANIA 2-1

"Om mic!"

Articol de - Publicat marti, 19 februarie 2008 00:00

Insultat de adversari, Mutu a fost criticat de Baiocco pentru că i-a ridiculizat pe sicilieni

Nu uită şi nici nu iartă. Mai ales cînd e vorba despre sicilieni. Mutu a avut mereu necazuri cînd a dat ochii cu Palermo şi cu Catania. Preşedintele Zamparini l-a făcut "ţigănuş şmecher", iar Baiocco l-a ameninţat cu fraza "îţi rup capul, ţigan de rahat!". Adrian le-a dat replica în teren.


Ultimul episod, duminică. Avertizat de păţania din meciul cu Atalanta, în care Fiorentina a fost egalată în prelungiri, "Briliantul" a încercat să tragă de timp. Ar fi fost păcat ca golul său de 14 carate să nu coincidă cu un nou triumf viola. Fentele ironice şi dansul cu mingea executat în faţa lui Baiocco i-au scos din minţi pe cei de la Catania. Căpitanul n-a suportat, sărind la român: "O fi el jucător mare, dar dacă îşi bate joc de adversari, face parte din lumea a treia a fotbalului! A demonstrat ce om mic e. Îl prefer pe unul care ne dă 6 goluri". Susţinut de Mascara: "Mutu mai are destul pînă să ajungă mare. Un campion este şi un lider în privinţa comportamentului".
"Fenomenul" s-a apărat: "M-au provocat cu o ploaie de insulte şi nu le-am zis nimic. Cînd am mingea, fac ce vreau, însă îmi respect adversarii. S-au iritat că au pierdut". Mutu a terminat partida cu două copci la ureche şi cu ochiul umflat, în urma aterizării forţate după o "foarfecă".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
 •  19 Februarie 2008, 14:48

"Iti crao capul tiganule!"-asta i-a zis Baiocco in meciul tur si a luat rosu.Acum tot meciul l-au injurat nonstop pe Mutu si de aia a recurs la gestul asta.Ce vroiati sa dea si el un cap cum a facut Zidanne?Mai bine asa i-a umilit!

 •  19 Februarie 2008, 14:34

sunt ofticati..are dereptate mutu cat are mingea la picior face ec vrea ca el da seama daca nu i iese..asa ca aia daca sunt mai buni sa l faca dar cum nu pot incep cu asa zisa lor "civilizatie" daca erau mai buni mai comentau?sunt inferiori....

 •  19 Februarie 2008, 11:41

daca in locul lui mutu era kaka, ronaldo sau alt mare jucator din italia era laudat. dar daca mutu isi permite asa ceva este un om mic... de fapt asta arata ca mutu e mare, jucatorilor italieni le e teama de el...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează