INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Omul forte al lui Zidane e "magaziner"! Real folosește aceeași metodă ca Steaua

Zidane și David Bettoni (stînga), cel care îl ajută și la antrenamente, și în timpul meciurilor // Foto: AFP
Zidane și David Bettoni (stînga), cel care îl ajută și la antrenamente, și în timpul meciurilor // Foto: AFP

Articol de - Publicat duminica, 17 ianuarie 2016 00:00

La Steaua, echipa era pregătită de "directorul sportiv" Rădoi. La Madrid, "dacă Zidane e eliminat într-un meci, nimeni nu-l poate înlocui oficial", trage alarma As.

Dacă n-ai licență, stai pe bancă oricum. Se găsește oricînd o altă funcție, deși nici pentru ea nu ai vreo diplomă. Mirel Rădoi conducea Steaua, o pregătea, dar pe hîrtie era altceva, director sportiv, pentru că nici nu începuse școala de antrenori.

Se practică și la Casa Albă. Real Madrid face exact același lucru. Nu cu Zidane, care are acum " UEFA Pro", ci cu asistentul său, francezul David Bettoni. Care e obligat să dețină aceeași licență, însă nu are decît "UEFA A", penultima.

Interzis în zona tehnică

Dezvăluirea a fost făcută de Miguel Galan, președintele Centrului Național al Antrenorilor de fotbal, care a precizat că Bettoni e înregistrat la federație ca "encargado de material". Adică, "magaziner". Cînd stă pe bancă, n-ar trebui să reacționeze decît dacă jucătorii îi cer echipament. Doar e magaziner.

Și totuși, este clar că Bettoni, prietenul lui Zinedine de peste 25 de ani, e secundul. Cu el se sfătuiește ZZ în timpul meciurilor și tot el le dă ultimele sfaturi tactice rezervelor înainte să intre pe teren.

Așa s-a întîmplat și la debutul lui Zizou cu La Coruna. Deși îi este interzis inclusiv să iasă la marginea terenului, în zona tehnică.

Antrenorii cer să i se retragă înregistrarea

Potrivit As, "Real e în mare pericol. Dacă Zidane e eliminat într-o partidă, nimeni nu-l poate înlocui oficial. Echipa n-o să mai fie antrenată de nimeni". Clubul a precizat: "Zinedine nu are asistent. Iar Bettoni e parte din staff, ca ajutor".

Foarte probabil, Bettoni nu va mai avea dreptul să prindă banca de rezerve. Același cotidian madrilen a scris ieri că, în viitorul apropiat, Comitetul Antrenorilor spanioli va reclama retragerea înregistrării de "magaziner" a francezului. Ceea ce înseamnă că Zidane nu va mai discuta cu nimeni în timpul partidelor.

"Se va face dreptate"

Ieri, la conferința de presă, Zidane a vorbit și despre decizia FIFA de a-i interzice Realului să facă transferuri în următoarele două mercato din cauza tranzacțiilor ilegale cu jucători străini minori.

Și s-a declarat uluit de faptul că forul mondial i-a trecut pe lista neagră și pe doi dintre cei 4 fii ai săi, ambii născuți în Franța: "E absurd. Am trăit aici întreaga viață, alături de familie și copii. Se va face dreptate săptămîna viitoare. Sînt supărat. Unele lucruri nu pot fi acceptate".

"Ce se va întîmpla dacă voi fi eliminat? Nu se va întîmpla nimic. Nu voi fi eliminat. În caz extrem, îl avem pe Chendo, el are diplomă pentru a fi antrenor secund"
Zinedine Zidane, antrenor Real

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  17 Ianuarie 2016, 17:26

...Real foloseste aceeasi metoda ca steaua ” !!!!!????? Ba, voi sunteti patetici rau....linguseala asta morbida nu mai are limite ! Nu ne spuneti din ”investigatiile” voastre si ce....hartie igienica foloseste ciobanul ? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

para.para
para.para  •  17 Ianuarie 2016, 14:14

Eram cat pe ce sa cred ca ghesepeul a descoperit legatura halucinanta dintre cele mai mari echipe de pe planeta, adica *** (mare in mintea bolnava a ghesepistilor) si cu adevarat marea Real. Cand colo e vorba de antrenorul secund al Realului ceea ce face ca legatura halucinanta dintre ***-ul ghesepist si Real sa nu mai fie legatura, decat prin prisma unei alte postari cu si despre ***, asta asa, ca erau prea putine pe pagina.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  17 Ianuarie 2016, 12:15

Adică Real Madrid copiază fcsp ... Nu mă mir că nu se semnează autorul bălării ăstuia de articol , că vomită copii pe stradă când îl văd ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close