INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Paradoxul Barcelona » 3 motive pentru care catalanii pot să se bucure că au pierdut titlul contra lui Atletico

Lionel Messi, cheia noului sezon la Barcelona, foto: reuters
Lionel Messi, cheia noului sezon la Barcelona, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 18 mai 2014 11:57

Egalul reuşit de Atletico Madrid pe Camp Nou, 1-1, a însemnat că Barcelona nu îşi va adjudeca nici un trofeu în 2014. În ciuda suferinţei fanilor catalani, există şi motive de bucurie, după titlul ratat. GSP.RO îţi prezintă 3 dintre ele:

1. Vine un antrenor adevărat. Antrenorul Barcelonei, Gerardo Martino, a demisionat, aseară, punînd onoarea deasupra negocierilor privind ruperea contractului. Adus în vară pe banca blaugrana, argenintinianul în vîrstă de 51 de ani a ratat orice obiectiv şi a adus un sentiment de insecuritate în sînul unei echipe obişnuite să nu se teamă de nimic.

"Tata" a fost văzut de specialişti drept prietenul lui Lionel Messi, omul care poate menţine foamea aprinsă pentru superstarul echipei blaugrana, însă nu a reuşit nimic din ce şi-a propus, iar Messi, ca şi Barcelona, a capotat pe final. Cea mai mare echipă din ultimul deceniu de fotbal european pare are nevoie de un caracter puternic dacă vrea să continue seria de victorii, iar oameni precum Klopp sînt cele mai bune soluţii.

Gerardo Martino ar fi părăsit Barcelona indiferent de rezultatul meciului cu Atletico Madrid, dar eşecul contra echipei lui Diego Simeone a subliniat fără dubiu nevoia de schimbare.

2. Echipa se schimbă din temelii. Pep Guardiola, cel mai titrat antrenor din istoria Barcelonei, a părăsit echipa pentru că nu mai reuşea să îi motiveze pe jucători. Presa a speculat nevoia unei reforme în sînul lotului. Operaţia a fost amînată cu doi ani, dar sezonul dezastruos, după standardele catalane, a declanşat marea curăţenie. A spus-o şi Iniesta: "meciul nu e doar sfîrşitul unui campionat, e sfîrşitul multor altor lucruri".

7 jucători mai rămîn pe Camp Nou, conform El Mundo Deportivo: Lionel Messi, Neymar, Iniesta, Busquets, Pique, Alba şi Bartra, iar clubul aşteaptă oferte pentru Dani Alves, Fabregas, Pedro, Alexis Sanchez, Song. În cazul în care Luis Enrique semnează pentru postul de tehnician şi nu vrea să îi mai vadă în lot, Xavi, Mascherano, Adriano şi-ar putea face bagajele.

Dacă îi adăugăm la plecări şi pe Valdes (cel mai probabil la Monaco), pe Puyol, care s-a retras, şi pe Pinto, care îşi termină contractul şi i se va găsi loc în zona administrativă a clubului, Barcelona arată că e dispusă să facă reforme masive pentru a reveni în top.

3. Înapoi la echipa de tineret. Barcelona poate repeta modelul impus de Pep Guardiola în 2008 şi poate reactiva pepiniera La Masia. Într-o perioadă în care catalanii au acceptat să dea bani pe vedete precum Neymar sau să îl răsplătească pe Messi cu cel mai mare contract din istoria fotbalului, Barcelona se poate întoarce la producţia internă pentru a salva bugetele.

Atacanţi talentaţi precum Jean Marie Dongou, 18 ani, sau Munir El Haddadi, 19 ani, pot să-l suplinească pe Alexis Sanchez, tăind din costuri. Cum Barcelona are nevoie de cel puţin 10 jucători, La Masia poate fi o gură de aer pentru echipă.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (26)
plischi
plischi  •  19 Mai 2014, 06:05

nici macar vesnicia nu va ajunge sa existe vesnic intr- lume ca a noastra.

caminero
caminero  •  18 Mai 2014, 21:17
Postat de alexandru_p pe 18 Mai 2014, 15:42

punctul 3 este subliniat eronat. marea greseala a barcelonei din ultimii ani este ca a transferat putin si extrem de scump (vezi neymar), bazandu'se ca isi poate acoperi gaurile cu jucatori din academie. si nu au reusit, asta e adevarut. sergi roberto, tello, cuenca, chiar si bartra nu au reprezentat solutii viabile in marile batalii. prea tineri, prea inconstanti, pot fi priviti ca jucatori buni pt echipa precum everton (unde a fost imprumutat deulofeu spre exemplu), dar la barcelona, unde exista presiune sa castigi fiecare meci - cei mici au clacat.

Chiar, pe unde naiba mai e "marele" Deulofeu?!? care la un moment dat era văzut ca salvatore della patria, vorba aia ...

ortega
ortega  •  18 Mai 2014, 18:02
Postat de ovasim pe 18 Mai 2014, 17:21

Am avut si vom avea mereu boala pe tigani...

Am avut si vom avea mereu boala pe ***... Alea 3 steluțe cenzurează cuvântul adevăr ... Că voi , ceaușeii nu prea suportați asta ... Un furt , o japcă , un jucător luat cu arcanul ... la voi nu contează ... Clubul stalinist condus de un pușcăriaș analfabet ... cu suporteri de rezultat ... in fine ... unc ăcat ! Asta e 5zdiaua , o mare balegă ...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează