INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Parchetul din Barcelona a făcut apel azi pentru a mări condamnarea pentru viol dictată lui Dani Alves

Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images
Dani Alves, în sala de judecată/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 16:15 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 16:35

Dani Alves (40 de ani) ar putea să nu rămână cu sentința de 4 ani și jumătate pronunțată de Tribunalul Superior din Barcelona. Parchetul consideră că pedeapsa cu închisoarea a fostului fundaș brazilian trebuie majorată, între 9 și 12 ani, întrucât nu se pot aplica circumstanțele atenuante, iar daunele de 150.000 de euro sunt mici.

Continuă procesul lui Dani Alves în Spania. După ce avocatul său a anunțat că va face recurs, contestând condamnarea de 4 ani și jumătate pronunțată acum opt zile de Tribunalul Superior din Barcelona, astăzi a venit rândul Parchetului din capitala Cataluniei să facă apel.

Scopul acuzării este de a spori sentința primită pentru viol de starul brazilian de 40 de ani, care stă după gratii din 20 ianuarie 2023, și a se ajunge în intervalul de la 9 la 12 ani (pedeapsa maximă).

L-au radiat din clubul legendelor! Decizia inatacabilă luată de șefii Barcelonei
LA LIGA
L-au radiat din clubul legendelor! Decizia inatacabilă luată de șefii Barcelonei

„Această pedeapsă lasă senzația că se aplică circumstanțele pentru persoanele privilegiate și nu acesta este scopul legii”, a declarat Ester García, avocata victimei.

„150.000 de euro nu pot compensa trauma emoțională!"

Autoritățile judiciare spaniole susțin acest demers, întrucât ele consideră că nu se poate aplica o circumstanța atenuantă (faptul că vinovatul ar fi fost sub influența alcoolului) și nici suma de 150.000 de euro cu care a fost penalizat penal la proces nu poate compensa prejudiciile emoționale suferite de victimă în acest viol, care a avut loc în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, într-o toaletă a clubului de noapte Sutton din Barcelona.

Procurorii au cerut inițial 12 ani pentru infracțiunea comisă de Dani Alves, iar pedeapsa minimă care putea fi aplicată este de 4 ani. Decizia nu va fi nici acum definitivă. Alves mai are după recursul la Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei și calea de atac la Curtea Supremă.

Dani Alves poate merge și până la Curtea Supremă!

Apelul Procuraturii se adaugă recursului pe care-l va prezenta avocatul lui Dani Alves, însă în sens invers. Avocatul va insista asupra nevinovăției jucătorului, susținând că relațiile sexuale au fost consimțite.

În plus, apărarea va cere ca brazilianul să fie eliberat provizoriu până la decizia Înaltei Curți de Justiție a Cataloniei, ținând cont de faptul că acesta mai poate face apel și la Curtea Supremă. Mai mult, având în vedere că fostul fundaș al Barcelonei stă „la răcoare” de peste 13 luni, executând astfel aproape un sfert din condamnare, vrea să solicite eliberarea condiționată, precizând că nu mai există riscul de a fugi din Spania.

După expirarea pedepsei de 4 ani și 6 luni, dacă decizia rămâne în vigoare după recursuri, Dani Alves va sta sub supraveghere timp de 5 ani. Iar timp de 9 ani nu mai are voie să ia legătura cu victima. În plus, trebuie să mai achite daune de 150.000 de euro și să plătească costurile totale ale procesului.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Statul spaniol, nevoit să-i înapoieze lui Dani Alves 9,2 milioane de euro! Ce procese a câștigat brazilianul
PROCES
Statul spaniol, nevoit să-i înapoieze lui Dani Alves 9,2 milioane de euro! Ce procese a câștigat brazilianul
Condiții de lux în detenție pentru Dani Alves: „E ca la Hilton!” » Cum arată închisoarea în care își va ispăși pedeapsa
PROCES
Condiții de lux în detenție pentru Dani Alves: „E ca la Hilton!” » Cum arată închisoarea în care își va ispăși pedeapsa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează