INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPANIE CONTRA CORUPŢIEI

Patru arbitri arestaţi în China

Articol de - Publicat luni, 08 martie 2010 00:00

Lupta pentru stoparea corupţiei în fotbalul chinez face noi victime. Patru arbitri de top, între care un fost participant la Cupa Mondială, au fost reţinuţi de poliţie sub acuzaţia că au fost implicaţi în trucarea de meciuri în campionatul intern.


Potrivit The Global Times, cei arestaţi sînt Lu Jun, care a fluierat la turneul final al CM din 2002, dar s-a retras între timp, Huang Junjie, internaţional din anul 1998, Zhou Weixin, din regiunea Guangdong, dar şi o femeie, Shen Huangying. Preşedintele federaţiei de la Beijing, Nan Yong, şi şeful Comisiei de Arbitri, Zhang Jianqiang, au fost reţinuţi săptămîna trecută, într-o acţiune de masă a poliţiei, în cursul căreia au fost arestate mai mult de 20 de persoane implicate în scandal.


Lu (50 de ani), supranumit şi "Fluierul de aur", a condus două partide la competiţia din Coreea de Sud şi China, Polonia - SUA şi Croaţia - Mexic.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează