INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLUMBIA

Pekerman: ”Să învăţăm ori de cîte ori vedem Barcelona”

Pekerman are cucerite trei titluri mondiale cu ”naționala” Under 20 a Argentinei
Pekerman are cucerite trei titluri mondiale cu ”naționala” Under 20 a Argentinei

Articol de GSP - Publicat joi, 19 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2012 11:29

Instalat ca nou selecţioner al ”naţionalei” Columbiei, Jose Pekerman le dă viitorilor săi elevi exemplul Barcelonei. ”În fiecare zi să învăţăm din ceea ce vedem la FC Barcelona”, a zis tehnicianul argentinian la prezentarea oficială.

Fost pe banca ”pumelor” între 2004 şi 2006, el a precizat: ”Această formaţie poate să joace fără un atacant clasic împins, poate renunţa la un jucător ca Ibrahimovici şi să evolueze cu alţii care nu sînt specialişti în careu, dar are o linie de joc fantastică. Ăsta este fotbalul de azi, puţini îl pot face. Nu ne rămîne decît să învăţăm de la această mare echipă”.

Pekerman (62 de ani) le-a cerut internaţionalilor columbieni să nu rateze nici un meci al campioanei Europei. Motivul: de fiecare dată vor afla ceva nou din ”capacitatea jucătorilor şi a antrenorului Barcelonei de a juca bine şi a cîştiga adaptîndu-se la diferitele circumstanţe ale jocului datorită unei structuri foarte flexibile”.

El Clasico de miercuri, cîştigat de catalani cu 2-1, este socotit alt reper: ”Guardiola a spus că nu e favorit, deoarece ştia că în fotbalul de azi un duel e complicat cînd e vorba de tur şi retur. O asemenea gîndire nu face decît să întărească echipa”.

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează