INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Gerard Pique îi „înțeapă” pe rivalii de la Madrid: „Ultima Ligă a Campionilor câștigată de ei a fost un miracol, n-a fost ceva memorabil. Oamenii își vor aminti însă mereu de Barça lui Pep”

Gerard Pique (foto: Guliver/Getty Images)
Gerard Pique (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 22:09 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 23:42

Gerard Pique, 36 de ani, cere răbdare pentru Xavi Hernandez la Barcelona. Fostul fundaș central al catalanilor a acordat un interviu pentru RAC 1 în care spune că echipa e pe drumul cel bun. Pique nu s-a ferit să trimită săgeți către marea rivală, Real Madrid.

„Trebuie să avem răbdare cu proiectul lui Xavi. El cunoaște clubul și stăpânește modelul de joc. Nu văd pe nimeni mai bun decât el pentru a duce moștenirea mai departe. Atâta timp cât există soluții, trebuie să avem răbdare, pentru că Xavi cunoaște Barcelona mai bine decât oricine altcineva încă de când era copil”.

I-a dat gol Barcelonei în UCL și a celebrat enervându-i pe fanii catalanilor » Acum 4 luni, juca împotriva României
ȘAHTIOR - BARCELONA
I-a dat gol Barcelonei în UCL și a celebrat enervându-i pe fanii catalanilor » Acum 4 luni, juca împotriva României

Pique a comentat victoria obținută în minutul 90+2 la meciul cu Real Sociedad, când golul lui Ronald Araujo a salvat-o pe Barcelona. „Real Madrid s-ar fi bucurat de un 1-0 pe Anoeta în prelungiri dar aici (n.r. - la Barcelona) nu pare potrivit. Asta înseamnă o presiune în plus pentru antrenor și pentru jucători”.

Pique nu e impresionat de jocul marii rivale, dar apreciază eficiența acesteia: „Real Madrid e la fel ca întotdeauna, e mereu acolo și se va bate pentru orice trofeu până la final. Te aștepți să o vezi mereu în finala Champions League. A câștigat mai mult decât oricine altcineva în Europa. 

Eu cred însă că felul nostru, al Barcelonei, de a fi și de a gândi face ca atunci când câștigăm lumea să țină minte pentru totdeauna. 

În Europa, oamenii își amintesc de Barça lui Pep ca fiind cea mai bună echipă din istoria recentă. Ultima Ligă a Campionilor a Madridului a fost un miracol, dar nu e ceva ce-ți rămâne în memorie. Realul nu a fost superioară în nicio rundă eliminatorie. Pentru ei a fost doar un alt trofeu”.

Despre „cazul Negreira”, Pique a spus: „Este revoltător că oamenii spun că am câștigat datorită arbitrilor. Unii încearcă să schimbe istoria pentru a ne păta realizările. Am fost atât de buni încât am câștigat majoritatea meciurilor zdrobindu-ne adversarii. Nu ne-au ajutat arbitrii. Sunt convins că Barcelona se va apăra bine în instanță”.

Suntem într-o țară în care sunt mai mulți fani madrileni decât fani ai lui Barça și vrem să-i enervăm, dar nu trebuie să intrăm în aceste războaie, trebuie să ne concentrăm la ceea ce facem noi”.

+14 FOTO

VIDEO Antrenament FC Barcelona

Citește și alte articole:

Xavi își critică elevii după eșecul cu Șahtior: „Unul din cele mai proaste meciuri făcute de noi în ultimii ani. Este rușinos!”
ȘAHTIOR - FC BARCELONA 1-0
Xavi își critică elevii după eșecul cu Șahtior: „Unul din cele mai proaste meciuri făcute de noi în ultimii ani. Este rușinos!”
Un fost fotbalist al lui Real Madrid, despre declinul lui Vinicius și Rodrygo: „Explicația e foarte simplă”
REAL MADRID
Un fost fotbalist al lui Real Madrid, despre declinul lui Vinicius și Rodrygo: „Explicația e foarte simplă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  09 Noiembrie 2023, 12:35

Rolul lui Pique a fost doar cel de agitator

axd_alx
axd_alx  •  09 Noiembrie 2023, 04:40

‘sunt mai mulți fani madrileni decât fani ai lui Barça și vrem să-i enervăm’ - exact despre asta e tot ce sunteti capabili sa scrieti / copiati in tentativa de a cauta reactii de la fani pro si contra. Presa de astazi e in cautare de reactii si atat.

mafa
mafa  •  08 Noiembrie 2023, 23:39

Catalanii sunt bolnavi rau !!.. au madridism...in sânge ...nu se odihnesc cum trebuie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează