INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Pizzeria Milan » Cel mai galonat club din lume a pierdut o echipă în ultimul an!

Articol de - Publicat joi, 19 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iulie 2012 22:32

Transferurile lui Ibrahimovici şi Thiago Silva la PSG completează o listă de 12 jucători plecaţi din lotul lui Allegri. Robinho şi Cassano sînt cu valizele făcute, iar tifosii îşi rup abonamentele


"Anul trecut eram luat în batjocură cînd ziceam că fotbalul italian s-a transformat din restaurant de lux în pizzerie. Explozia noilor pieţe, de la cea braziliană la cea chineză, demonstrează c-am ajuns la fundul sacului". Declaraţia vicepreşedintelui Galliani developează adevărul crud: Milan a decăzut. Campioana din 2011 a pierdut o întreagă echipă, în frunte cu vedetele Ibrahimovici şi Thiago Silva!

Revoluţia "rossonera" a făcut să dispară vechea gardă, efect al crizei financiare care-l afectează şi pe fostul premier Silvio Berlusconi. Din raţiuni de bilanţ, patronul milanez a renunţat la cei mai buni jucători din sezonul trecut, salariul golgeterului suedez şi al fostului căpitan brazilian (căruia abia îi prelungise acordul!) însumînd anual 18 milioane de euro. Şi s-a dispensat, la cererea antrenorului Allegri, de veteranii Seedorf, Gattuso, Nesta, Van Bommel, Inzaghi şi Zambrotta, vîrste însumînd 214 ani.

Exodul nu s-ar opri aici! Dezamăgit, ca şi tifosii care-şi rup abonamentele, de strategia clubului şi părăsit de Zlatan, Cassano vrea să plece, plănuind revenirea la Sampdoria. Iar brazilianul Robinho pare tot mai aproape de FC Santos, deşi Galliani a respins prima ofertă de doar 8 milioane de euro.


"Fără mine şi Thiago, Serie A va fi mai săracă şi fotbalul italian va pierde din calitate. Am ajuns într-un dream-team şi vreau să colecţionez trofee"
Zlatan Ibrahimovici, atacant PSG

18 trofee internaţionale a cucerit Milan: 7 Ligi, 2 Cupe ale Cupelor, 5 Supercupe ale Europei, 3 Cupe Intercontinentale şi un CM al cluburilor

EXODUL "ROSSONERILOR"
Jucător Plecat la Sumă*
Thiago Silva PSG 45
Ibrahimovici PSG 20
Gattuso Sion 0
Seedorf Botafogo 0
Van Bommel PSV 0
Aquilani Liverpool 0**
Nesta Montreal Impact 0
Maxi Lopez Catania 0**
Inzaghi ? 0
Zambrotta ? 0
Roma ? 0
Merkel Genoa 0**
* Cifre exprimate în milioane de euro; ** Reveniţi după împrumuturi

Achiziţii de 4,5 milioane!
Deşi promite transferuri de lux, vicepreşedintele Galliani n-a adus pînă acum jucători de prim-plan. Cu excepţia internaţionalului Montolivo, luat gratis de la Fiorentina, Milan s-a întărit doar cu stoperul Acerbi (Cagliari), cumpărat cu 4 milioane de euro, portarul brazilian Gabriel (Cruzeiro, 500.000), mijlocaşul malian Bakaye Traore (Nancy, liber) şi extrema Constant din Guineea, împrumutat de la Genoa. Dzeko, Tevez, Rolando, Kolarov, Destro şi Tasci nu sînt deocamdată decît în stadiul de ţinte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
blaustein
blaustein  •  21 Iulie 2012, 13:49

Se pare ca Juventus nu va avea adversar in lupta pt titlu sezonul viitor. Asta e, au gasit resurse financiare pe care Milan, Inter... nu le-au gasit. La Roma e o perioada de tranzitie, Udinesse a pierdut jucatori iar Lazio sau Napoli nu o pot depasi pe Juventus.

dblock
dblock  •  19 Iulie 2012, 16:58
Postat de ernesto365 pe 19 Iulie 2012, 12:10

sper sa nu retrogradam anul asta in serie b si sa se cladeasca o echipa tanara cu jucatori din propria pepiniera cum au fost maldini ,albertini, etc.

si ce ar fi rau in asta? pe termen lung generatia lui Maldini a realizat destule..

drugzbunny
drugzbunny  •  19 Iulie 2012, 15:36

bianconeri pardon, prea mult sprit.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează