INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALLON D'OR

Platini atacă FIFA şi pe Blatter pentru victoria lui Ronaldo: ”Au jonglat cu Balonul! Ribery merita trofeul”

Învingătorul Ronaldo, însoțit de fiul său, e felicitat de Pele sub privirile lui Platini. // Foto: Reuters +2   FOTO
Învingătorul Ronaldo, însoțit de fiul său, e felicitat de Pele sub privirile lui Platini. // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 14 ianuarie 2014 22:33

Şeful UEFA crede că e o problemă dacă la acordarea trofeului nu se mai ţine cont de rezultate, ci doar de faima jucătorilor.

La finele galei pentru decernarea Ballon d'Or 2013, Michel Platini era mai supărat chiar decît marii învinşi ai serii, Franck Ribery şi Lionel Messi. "Sînt foarte dezamăgit că Franck n-a cîştigat trofeul, chiar dacă Ronaldo e un mare jucător", le-a mărturisit preşedintele UEFA reporterilor de la L'Equipe 21 TV.

Şi fără să mai aştepte vreo întrebare, fostul internaţional a pus artileria grea pe Sepp Blatter, preşedintele forului mondial: "Din 2010, de cînd Ballon d'Or a trecut în custodia FIFA, ceva s-a schimbat. Timp de 50 de ani, la decernarea lui s-au luat în calcul şi rezultatele obţinute. Acum contează mai mult faima jucătorilor şi asta e o problemă".

În opinia şefului UEFA, "Ribery a cîştigat totul în 2013 şi merita Balonul. Spania a luat titlul mondial în 2010, dar nici unul dintre jucătorii săi n-a fost recompensat. I-au dat trofeul lui Messi. E o problemă. La ce să ne aşteptăm de acum? La anul vom fi din nou la Zurich şi se va decide între Messi şi Ronaldo. Peste doi ani vor fi Ronaldo şi Messi, iar peste trei ani Messi şi Ronaldo?!".

Ronaldo: "Ribery nu putea cîştiga"
La Zurich, Cristiano a venit însoţit nu doar de fiul său. Alături i-au mai fost mama, Maria Dolores dos Santos Aveiro, şi logodnica, Irina Shayk. Auzind că Ribery s-a supărat, noul deţinător al Balonului a punctat: "Franck e un jucător excepţional, ca şi Messi, dar nu putea cîştiga. Învingătorul sînt eu".

"Messi ca Lady Gaga"
Lionel Messi a surprins cu ţinuta sa. "Messi e ca Lady Gaga. A vrut numai să şocheze", a comentat cotidianul catalan Mundo Deportivo. Un alt ziar, El Mundo, a dezvăluit însă că atacantul Barcelonei ar fi primit un milion de euro de la sponsorul Dolce & Gabbana doar ca să îmbrace acel costum la gală.

"Ce trebuia să mai cîştig ca să fiu răsplătit?! Pentru mine trofeul nu e atît de important, dar pentru Bayern şi pentru fani ar fi fost nemaipomenit" (Franck Ribery, mijlocaş Bayern)

"Dacă eram înainte de 2010, Ribery ar fi cîştigat Ballon d'Or fără probleme" (Gazzetta dello Sport, cotidian italian)

"Ribery ar putea juca mai bine. Ar putea înscrie mai mult, s-ar putea controla mai bine şi ar putea vorbi mai puţin" (France Football, revistă franceză)

"Ronaldo a meritat să cîştige. În 2013 a fost mai bun ca Messi. Ribery a reuşit performanţe imense, dar nu poate fi comparat cu ei" (Loţi Boloni, descoperitorul lui Ronaldo la Sporting)

5 competiţii a cîştigat Ribery cu Bayern în 2013: Bundesliga, Cupa Germaniei, Liga, Supercupa Europei şi CM cluburi. Ronaldo a încheiat anul fără trofeu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (70)
rosudirect
rosudirect  •  16 Ianuarie 2014, 15:08
Postat de andrei_30 pe 15 Ianuarie 2014, 18:10

Platini e complet retardat. Pai sa dea trofeul lui Bayern daca se acorda trofee de echipa. Sau de ce sa nu i-l dea lui Robben sau altuia care are la fel de multe trofee in palmares in 2013? Trofeul se da pentru realizari personale chiar daca Platini e mai greu de cap.

Dupa logica lui Platini premiul ar fi trebuit sa fie dat tuturor jucatorilor de la Bayern.Ribery e un fotbalist bun dar niciodata nu va ajunge la nivelul lui Ronaldo sau Messi.Anul acesta accidentarea lui Messi a influentat decisiv atribuirea trofeului

agentul0007
agentul0007  •  16 Ianuarie 2014, 01:19

platini este francez ca si ribery se intelege supararea .balonul se da in functie de ce face ca jucator nu ce face echipa unde joaca

paul.o.53
paul.o.53  •  15 Ianuarie 2014, 18:16

Nu inteleg supararea lui Platini : castigatorul este ales de Blatter sau de manageri,capitani de echipa si jurnalisti ?

Vezi toate comentariile (70)
Comentează