INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INIŢIATIVĂ

Platini nu exclude înfiinţarea unui campionat ceho-slovac

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 decembrie 2010 00:00

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că nu exclude ideea unui campionat comun ceho-slovac, al celor două ţări ce au făcut parte din fosta Cehoslovacie, informează AFP.

"Nu privesc negativ o astfel de idee, nu aş spune nu. Trebuie să ne gândim", a spus Platini, după reuniunea Comitetului Executiv al UEFA, de la Praga. "Există multe asociaţii naţionale care ar vrea să se reunească la un moment dat", a adăugat el.

De mai multe luni, în Cehia şi Slovacia au apărut opinii potrivit cărora un campionat comun ar fi benefic pentru fotbalul din ambele ţări.

Conform purtătorului de cuvânt al federaţiei cehe, Petr Sveceny, o discuţie privind modalităţile concrete ale unui astfel de proiect este în curs de desfăşurare.

"O astfel de modificare ar putea permite ligilor să fie mai puternice în privinţa drepturilor de televizare, nivelul jucătorilor, inclusiv la nivel european. Însă nu ar trebui să fie un campionat închis, cu opt echipe cehe şi opt slovace, de exemplu. Trebuie să fie promovări şi retrogradări, deci să existe două sau trei eşaloane", a precizat Platini.

În acest moment, înfiinţarea unui campionat comun nu este conformă regulamentelor UEFA, dar o dezbatere legată de acest subiect ar putea ava loc în lunile următoare, a adăugat Michel Platini.

Mediafax

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
putregaiu
putregaiu  •  11 Decembrie 2010, 03:54
Postat de puiulamiba pe 10 Decembrie 2010, 21:30

super idee... am putea face si noi un campionat comun cu Rep.Moldova... in 4 ani retrogradeaza toate echipele de peste Prut si in Moldova nu va mai exista primul esalon... :)) :D

fi serios, bate olimpia balti la voi ca la fasole

putregaiu
putregaiu  •  11 Decembrie 2010, 03:53

mai bine cu ucraina, ar avea si otelul o contracandidata la titlu

johnmibb
johnmibb  •  10 Decembrie 2010, 22:21

ar fi mai bine cu sarbii...poate am scapa de 3 sferturi din echipele noastre care si asa sunt varza

Vezi toate comentariile (5)
Comentează