INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Povestea incredibilei călătorii a Barcelonei înaintea jocului cu Osasuna » Sîmbăta de coşmar

Articol de - Publicat luni, 06 decembrie 2010 00:00

Greva controlorilor de trafic i-a împiedicat pe catalani să ia avionul, iar federaţia nu a mai amînat meciul. A urmat un voiaj teribil contracronometru, dar Barca a învins cu 3-0 la Pamplona.

Vineri, calmul dispăruse în Spania. Controlorii de trafic intraseră în grevă, enervaţi de un decret de lege aprobat de premierul Zapatero.

Guardiola stătea liniştit. Seara, primise asigurări că Barcelona va putea zbura a doua zi spre Pamplona. Nu era nici un motiv să schimbe obiceiul de a călători în ziua meciului în campionat.

"Orice zbor e anulat!"
Dimineaţă, catalanii au fost anunţaţi: "Orice zbor e anulat!". "Aşteptăm! Vom pleca doar cu avionul", a decis antrenorul.

La ora 13:00, forul iberic informeaz= clubul: "Meciul e amînat pentru duminică". Jucătorii se îndreaptă spre case. Aflînd, oficialii Osasunei se revoltă: "Dacă alte echipe merg cu trenul sau cu autocarul, atunci ei de ce nu pot sosi azi?". Şi federaţia hotărăşte altceva: "Întîlnirea de la Pamplona rămîne sîmbătă la 20:00".

Fuga la TGV
Stupefiaţi, şefii blau-grana îi cheamă de urgenţă înapoi pe Messi&Co. Nu mai e vreme de pierdut. Planul e făcut rapid: tren spre Zaragoza, autocar pînă la destinaţia finală.

TGV-ul prinde viteză, ajunge la prima staţie, catalanii sar şi se aruncă în bus. Cursa contracronometru continuă! Barca făcuse deja o cerere pentru a se amîna startul cu o jumătate de oră. Gazdele le mai oferă 20 de minute!

Rătăciţi pe ultimii metri
Cînd se grăbeau mai tare, aproape de stadionul Osasunei, şoferul se rătăceşte şi face în 20 de minute o distanţă de 500 de metri!

În sfîrşit, sînt la arenă. Repede la vestiar, echiparea şi afară pe teren pentru încălzire. Şi arbitrul fluieră pentru prima oară: e ora 20:48!

3-0, chiar şi obosiţi
Cum a fost meciul? "Va fi extrem de greu. Osasuna n-a mai pierdut acasă de 12 partide", avertiza Guardiola. Campionii lui s-au descurcat: 3-0 fără comentarii, cu dublă Messi! Pentru că ei pot chiar şi după o călătorie de peste 4 ore. Ar cîştiga şi de-abia treziţi din somn!

437 de kilometri a călătorit Barcelona pentru a juca sîmbătă la Pamplona

4 ore şi 3 minute
a durat aventura catalană cu trenul şi cu autocarul

2
a fost numărul golurilor lui Messi contra Osasunei; "puricele atomic" are 15 reuşite, una în spatele lui Cristiano Ronaldo

"Federaţia spaniolă ne-a spus foarte clar: dacă avionul nu pleacă spre Pamplona, meciul se amînă! Apoi, ne-a obligat să ajungem la stadion oricum"
Pep Guardiola, antrenor Barcelona

"A fost o zi înfiorătoare, cu o călătorie contra-timp obositoare. Iar la capătul ei a trebuit să jucăm imediat un meci dificil. Chiar şi aşa, tot am cîştigat"
Sergio Busquets, mijlocaş Barcelona

Cronologia unei zile sufocante pentru Barcelona
9:30 Jucătorii ajung la Camp Nou, pentru a lua autocarul spre aeroportul catalan El Prat; decolarea era programată la 10:15
10:00 Reuniune în vestiar; aeroportul e închis şi Guardiola decide să aştepte pînă la 13:00; antrenorul nu vrea decît cu avionul
13:00 Federaţia confirmă că meciul se va amîna pentru a doua zi; jucătorii pleacă acasă, fiind anunţaţi că vor lua trenul la 17:00 spre Zaragoza
15:00 Forul iberic cedează presiunilor celorlalte cluburi şi informează Barcelona că partida se joacă sîmbătă
15:30 Jucătorii se întorc la stadion şi se deplasează la gara Sants; Pedro anunţă că vine direct la tren
16:00 Plecarea spre Zaragoza la bordul unui TGV; Pedro ajunge în ultima clipă; sînt două vagoane: unul pentru echipă, altul pentru fani şi presă
17:47 Trenul se opreşte la Zaragoza; peste 8 minute, toţi sînt în autocar, care demarează spre Pamplona
20:03 Autocarul îi debarcă pe jucători în faţa stadionului Reyno de Navarra din Pamplona. Echiparea şi repede pe teren
20:48 Meciul Osasuna - Barcelona începe, 48 de minute mai tîrziu decît ora programată; catalanii au învins cu 3-0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
gabryel18
gabryel18  •  06 Decembrie 2010, 23:23

a fost mana lui murihnio....dar ia mai dat o palma barca

neaga1900
neaga1900  •  06 Decembrie 2010, 17:38

De ce nu trebuia sa se joace?Fiindca asa vroiau ei, vedetele?Altii au plecat cu o zi inainte (Atletico,Valencia, Sporting, cei din divizia "B") , dar ei, mari vedete, au plecat din Barcelona la ora 16, cu trenul pana in Zaragoza ,iar de aici cu autocarul! Nu i-a pus nimeni pe fuga :si-au facut-o cu mana lor! Daca plecau dimineata erau acolo la 1 ,2 dupa amiza......Dar de -hai sa pozam in victime! Aici in Spania nimeni nu-i considera victima , ci din contra....

mchereja
mchereja  •  06 Decembrie 2010, 10:14

Vai saracii, au trebuit sa mearga cu trenul, va imaginati sa ceva, ei care nu pot decat cu avionul... Nu-i mai pupati atata in c[]r ca sunt oameni normali, chiar daca joaca extraordinar, nu i-a spurcat trenul ala...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close