INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Preț de transfer uriaș pentru un oficial: cât trebuie să plătească AS Roma pentru a-l avea pe Monchi director sportiv

Monchi, omul din spatele succesului Sevillei
Monchi, omul din spatele succesului Sevillei

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2017 00:00

AS Roma va trebui să achite clauza de reziliere a contractului pe care oficialul andaluz îl are cu FC Sevilla: cinci milioane de euro!

Ramón Rodríguez Verdejo, cunoscut drept Monchi, are 48 de ani și este cel mai faimos director sportiv din fotbal.

Fost goalkeeper, crescut la Academia Sevillei, cu 85 de meciuri în echipa alb-roșie, a trecut în stafful administrativ al clubului în 2000. Când andaluzii de-abia retrogradaseră și treceau printr-o criză financiară de proporții.

"Arhitectul renașterii Sevillei"

De atunci, Sevilla și-a revenit spectaculos, fiind astăzi, 17 ani mai târziu, una dintre cele mai importante grupări iberice și continentale. Cu 5 trofee în Cupa UEFA și Europa League. Record absolut. Ultimele trei victorii consecutive: 2014, 2015, 2016!

Monchi a refăcut centrul de juniori (e printre cele mai performante din Spania) și a creat o rețea de scouting-mamut (peste 700 de "vânători" de talente în lumea întreagă). În ultimii zece ani, Sevilla a realizat datorită lui un profit din transferuri estimat la peste 200 de milioane de euro.

"Arhitectul renașterii Sevillei", cum este numit, pleacă de la club după mai mult de 30 de ani. L-a curtat Mourinho la Man. United, dar a ales AS Roma. Și va părăsi Sevilla la sfârșitul lunii. Numai că italienii vor trebui să-i achite clauza de reziliere. 5 milioane de euro!

9trofee a cucerit Sevilla în ultimii zece ani, disputând 14 finale

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează