INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Pribegi la Înalta Poartă » Superlig pleacă la drum cu 5 români. Favoritele la titlu rămîn Fenerbahce, Galatasaray şi Beşiktaş

Ciprian Marica e unul din cei cinci români care vor evolua în Turcia în acest sezon
Ciprian Marica e unul din cei cinci români care vor evolua în Turcia în acest sezon

Articol de - Publicat vineri, 29 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 29 august 2014 00:43

Refuzaţi de Occident, Marica şi Torje şi-au găsit loc la Konya. Liviu Antal a ajuns alături de Bogdan Stancu la Gencler, iar Bourceanu pregăteşte un al doilea start la Trabzon.

Au apus vremurile cînd românii erau la mare preţ în Superlig. În ediţia de campionat care demarează astăzi vor fi 5, într-adevăr, dar împrăştiaţi pe la echipe din provincie. Marica şi Torje la Konyaspor, Bogdan Stancu şi Liviu Antal la Genclerbirligi, iar Alexandru Bourceanu, cel mai bine plasat, la Trabzonspor.

Fenerbahce? Galatasaray? Beşiktaş? Deşi patru dintre ei sînt internaţionali, nici unul n-a atras atenţia coloşilor din fotbalul turcesc. Altădată la picioarele unui Hagi, Gică Popescu sau Adrian Ilie, Istanbulul este acum zonă liberă de români.

Dacă Bogdan Stancu şi-a găsit locul la Gencler, Marica şi Torje sînt în căutarea formei care i-a făcut remarcaţi odată de VfB Stuttgart, respectiv Udinese. Konya ar trebui să fie pentru ei rampa "de relansare".

Bourceanu e în situaţia cea mai ingrată. Achiziţionat de Trabzon în ianuarie, ex-stelistul n-a convins, iar în intersezon s-a accidentat la genunchi şi ratează debutul campionatului. Era cît pe ce să fie vîndut, dar cum ivorianul Kolo Toure i-a refuzat pe albastru-vişinii, clubul l-a păstrat.

51,5 milioane de euro au investit cele 18 formaţii din Superlig pe piaţa transferurilor

PRIMA ETAPĂ
Azi
Rizespor - Genclerbirligi
Balikesirspor - Akhisarspor
Mîine
Eskisehir - Konyaspor
Bursaspor - Galatasaray
Basaksehir - Kasimpasa
Mersin - Beşiktaş
Duminică
Sivasspor - Gaziantep
Erciyespor - Trabzon
Fenerbahce - Karabukspor

631965-transferuri-turcia.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
acetobalsamico
acetobalsamico  •  30 August 2014, 04:28

ati uitat de Florin Cernat de la Rizespor

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 02:00

cat despre favorite, eu sustin ca fener e cea mai indreptatita la titlu.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 02:00
Postat de unico_biancorossi pe 30 August 2014, 01:59

deci, sa recapitulam : favoritele la titlu sunt fener, galata si besiktas, dar ai nostri romani joaca la echipe de mana a doua (mai putin trabzon, oarecum dintre echipele valoroase).

adica : Refuzaţi de Occident, Marica şi Torje şi-au găsit loc la Konya. Liviu Antal a ajuns alături de Bogdan Stancu la Gencler, iar Bourceanu pregăteşte un al doilea start la Trabzon. __ refuzati de occident, refuzati si de echipele de scena din turkyie, iata ce valori are Nationala pe care o bate asa zisa batrana echipa a Greciei, cam fara transpiratie..))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează