INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Prietenul lui Mircea Sandu anchetat pentru Qatar! » Marios Lefkaritis, membru în Comitetul Executiv FIFA, suspectat că i-a ajutat pe arabi să obţină CM 2022

Marios Lefkaritis, aici șușotind cu Mircea Sandu, e în C.Ex. UEFA din 1996 și în C.Ex. al FIFA din 2007
Marios Lefkaritis, aici șușotind cu Mircea Sandu, e în C.Ex. UEFA din 1996 și în C.Ex. al FIFA din 2007

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 06 octombrie 2013 19:49

În decembrie 2010, oficialul cipriot a votat în favoarea şeicilor pentru ca în 2011 să încaseze 32 de milioane de euro de la statul qatariot în schimbul unor pămînturi


Marios Lefkaritis, "my friend Mario", prietenul de-o viaţă al preşedintelui FRF, Mircea Sandu, a dat de greu. Membru în Comitetul Executiv FIFA, oficialul cipriot e anchetat de Comisia de Etică a forului mondial în legătură cu votul acordat în decembrie 2010 Qatarului, care avea să obţină astfel organizarea Mondialului din 2022.

Afaceri cu Fondul de Investiţii al Qatarului
Şeful Comisiei, americanul Michael Garcia, cercetează o posibilă legătură între preferinţa lui Lefkaritis pentru qatarieni şi afacerile cu pămînturi şi petrol derulate un an mai tîrziu între companiile acestuia şi Fondul de Investiţii al Qatarului (QIA). Numai în schimbul unor terenuri, QIA a vărsat în conturile sale suma de 32 de milioane de euro!

De ce nu vorbeşte "my friend Mario"
Săptămînalul Mail on Sunday, care derulează propria investigaţie, a încercat să stea de vorbă cu omul de afaceri despre respectivele tranzacţii. Fără succes. Jurnaliştilor li s-a transmis că "Mister Lefkaritis se recuperează după o intervenţie chirurgicală şi nu vă poate sta la dispoziţie". Iar preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a confirmat că "Marios s-a operat la picior şi n-a participat nici la ultimele două şedinţe ale Comitetului Executiv".

"Mister Lefkaritis se recuperează după o intervenţie chirurgicală şi nu poate discuta cu ziariştii momentan"
Reprezentantul companiei lui Lefkaritis

Trei trecuţi pe linie moartă
Lefkaritis e doar unul dintre cei 14 membri ai CEx. FIFA (22 cu totul) care au votat pentru Qatar. Dintre ei, qatarianul Bin Hammam, Nicolas Leoz (Paraguay) şi Ricardo Teixeira (Brazilia) au fost deja îndepărtaţi, pentru corupţie. Alţi doi, Issa Hayatou (Camerun) şi Jacques Anouma (Cote d'Ivoire), au fost acuzaţi că au primit cîte 1,2 milioane de euro pentru a-i favoriza pe arabi. Dar Comisia de Etică n-a putut proba învinuirile.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
brancusi
brancusi  •  07 Octombrie 2013, 09:45

Mai Relule,tie nu ti-e rusine sa-i bagi in aceeasi oala,fie si aluziv,pe "my friend Mario" si nasul cu paratii aia din Paraguay sau Coasta de Fildes?E ca si cum am insinua despre tine ca stagiul de la gazeta sporturilor te-a facut suficient de bun pentru a scrie la gazeta de perete a asociatiei de locatari,pai se poate,eee!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează