INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Profesorul Ancelotti » Tehnicianul lui PSG predă lecţii de antrenorat şi scouting pe site-ul său oficial

Ancelotti e pasionat de fotbal şi de antrenorat.
Ancelotti e pasionat de fotbal şi de antrenorat.

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 01 februarie 2013 16:44

Experienţa de aproape 20 de ani în antrenorat l-a îndemnat pe Carlo Ancelotti să ofere sfaturi antrenorilor mai tineri, aflaţi la început de drum. Acestea se regăsesc pe site-ul oficial al tehnicianului italian.

Grupate într-o secţiune sugestivă "A-cademy", italianul îşi împărtăseşte gîndurile legate de antrenorat şi scouting. Toate textele sînt publicate în limba italiană.

Din lecţiile lui Ancelotti
Antrenorul lui PSG îşi începe ultima lecţie cu o definiţie propie: "Meciul reprezintă evenimentul central în lumea fotbalului, însă acesta trebuie să fie anticipat de un antrenament tehnico-tactic şi de o bună studierea a adversarului".

După ce a subliniat importanţa studierii adversarului şi a pregătirii, tehnicianul atenţionează antrenorii tineri să nu ignore studierea propriilor echipe: "După meciuri, se impune o verificare a partidei şi tragerea unor concluzii care pot permite crearea unor legături mai bune de joc şi o anticipare mai bună a meciului retur sau a celor care urmează."

Pe urmă, Ancelotti prezintă raportul detaliat de scouting al echipei Dinamo Kiev, grupare care a înfruntat-o pe PSG în grupele Ligii Campionilor din acest sezon. Tehnicianul italian nu scapă nimic din vedere: de la observaţii precum "sistem de joc 4-2-3-1 ce se transformă în 4-3-3", pînă la analiza fiecărui compartiment şi a echipei per ansamblu.

Tot pe site-ul său oficial, Ancelotti a mai prezentat detaliat, în cadrul unui articol separat, cîteva tipuri de exerciţii care oferă o posesie cît mai bună în timpul meciurilor, asemănătoare cu cea a celebrului tiki-taka practicat de Barcelona.

Ce cuprinde pregătirea unei partide în viziunea lui Ancelotti?
1. O analiză profundă a adversarului, realizată de departamentul de scouting
2. Antrenamente cu o intensitate din ce în ce mai ridicată pe parcurs ce se apropie meciul, cu exerciţii tehnice şi tactice
3. Vizionarea unei prezentări video de aproximativ 15-20 minute a echipei adverse, urmată de o şedinţă între antrenori şi jucători despre tactica şi strategiile adversarilor.
4. Indicaţii de ultimă oră pentru echipă, pe compartimente şi pentru fiecare jucător în parte
5. Analiza de după meci care oferă indicaţii preţioase de îmbunătăţire asupra eventualelor greşeli făcute de jucători în partida disputată.

"Aceste articole sînt dedicate tuturor antrenorilor şi celor care sînt pasionaţi de acest sport fabulos. Vreau să împărtăşesc cu voi toate secretele muncii mele" (Carlo Ancelotti, antrenor PSG)

1995 este anul în care Ancelotti a debutat ca antrenor la Reggiana

6 echipe a pregătit Ancelotti. Pe lîngă Reggiana, a mai fost şi la Parma, Juventus, Milan, Chelsea şi PSG.

8 ani a stat pe banca Milanului, între 2001 şi 2009

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
redgofcd
redgofcd  •  01 Februarie 2013, 21:18

Blah blah blah.. d-asta joaca echipa lui plina de vedete in ultimul hal, fara pic de spectacol. Prea multa vorba si analiza, tactica si mai stiu eu ce strica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează