INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Profeţie împlinită! » Fabregas a semnat pe 5 ani cu Barcelona

Mesajul scris de Guardiola în urmă cu 11 ani pe tricoul puştiului Fabregas!
Mesajul scris de Guardiola în urmă cu 11 ani pe tricoul puştiului Fabregas!

Articol de GSP - Publicat marti, 16 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 16 august 2011 16:06

”Într-o zi tu vei fi numărul 4 de la FC Barcelona”, i-a scris Guardiola lui Cesc pe un tricou în 2000. De ieri, acest lucru a devenit realitate.

Povestea datează din 2000. Francesc Fabregas avea 13 ani. Trei erau deja petrecuţi la Barcelona. Într-o zi, clubul catalan a organizat o întîlnire între juniorii săi cu componenţii echipei mari. Printre aceştia, Josep Guardiola.

La un moment dat, Cesc s-a dus la Pep. Idolul său, purtător faimos al tricoului cu numărul 4. Emoţionat, puştiul doar atît a putut îngăima: "Vă rog, scrieţi-mi şi mie un mesaj pe tricou". Şi a tras cu forţă de echipament, ca să arate locul unde ar vrea semnătura. Guardiola s-a uitat un pic lung la cel din faţa sa, l-a întrebat ce joacă, iar cînd a aflat că are acelaşi post, s-a conformat. A luat pixul şi a scris: "Într-o zi tu vei fi numărul 4 de la Barcelona".

Profeţia s-a împlinit ieri. Plecat în 2003 la Arsenal, pentru 6 milioane de euro, Fabregas s-a întors ieri la Barca, "tunarii" acceptînd în sfîrşit, după 3 ani de tratative, să-l lase să plece. Va îmbrăca, fireşte, tricoul cu numărul 4. Chiar Guardiola i l-a rezervat, după ce l-a "mutat" pe Thiago la 11. A fost o simplă prelungire a episodului din 2000, cu un tricou pe care tînărul Francesc l-a dus mîndru acasă, în casa părinţilor din Arenys de Munt, şi l-a păstrat cu sfinţenie, lăsîndu-l în custodia mamei cît s-a exilat la Londra.

Poate juca oriunde la mijloc
Guardiola nu a insistat degeaba să-l readucă pe Cesc la Barca. Un atu e că noul sosit e crescut în "blaugrana" şi a asimilat foarte bine filozofia clubului, fiind coleg de generaţie cu Messi şi Pique. Alt avantaj, mai mare, este că Fabregas poate fi folosit în orice zonă a liniei mediane. Şi ca pivot defensiv, pe postul lui Busquets, şi în lateral, în locul lui Xavi ori Iniesta, cînd sistemul e 4-3-3, dar şi în modulul 4-4-2, ca "dirijor" în spatele atacanţilor.

40 de milioane de euro ia Arsenal pe Cesc: 29 de la Barca, 6 în funcţie de performanţe şi 5 de la jucător

303 meciuri are Fabregas ca "tunar", marcînd 57 de goluri şi dînd 100 de pase decisive

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
dumyalx
dumyalx  •  16 August 2011, 02:10

Superb transfer! Mai rar jucator care sa dea bani din buzunar sa joace unde isi doreste!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează