INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EGIPT

Protestul din cuşti! » Acuzaţii pentru uciderea celor 74 de fani ai lui Al Ahly au blocat procesul

O parte dintre acuzaţii închişi în cuşti în sala de judecată. În medalion, un fan bătut în timpul incidentelor de la 1 februarie // Foto: Reuters +1   FOTO
O parte dintre acuzaţii închişi în cuşti în sala de judecată. În medalion, un fan bătut în timpul incidentelor de la 1 februarie // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 aprilie 2012 12:55

Scene de haos ieri, la tribunalul din Cairo, cu inculpaţii urlînd şi acuzîndu-se unii pe alţii în cuştile în care sînt ţinuţi. Şedinţa a fost suspendată şi amînată pentru 5 mai.

Pe 1 februarie, 74 de suporteri ai lui Al Ahly au fost omorîţi pe stadionul din Port Said în timpul incidentelor violente ce au urmat meciului pierdut cu Al Masry (1-3). A fost una dintre marile catastrofe ale fotbalului mondial.

Acum, două luni şi jumătate mai tîrziu, procesul începe la fel de agresiv. Acuzaţii, mai ales ultraşi radicali ai lui Al Masry, dar şi poliţişti şi oficiali importanţi egipteni, inclusiv generalul Essam Samak, şeful securităţii din Port Said, au fost închişi în mai multe cuşti în sala de judecată. Iar fanii au început să urle şi să sară pe bănci, bătînd în gratii şi învinuindu-i pe poliţişti de masacrul de la 1 februarie. Toţi au negat vehement principala acuzaţie: crimă cu premeditare.

"Allah Akbar" (Dumnezeu e mare), "Vom muri ca ei" şi "Faceţi dreptate!" s-a scandat din cuşti în mijlocul scenelor de haos transmise în direct de televiziunea locală. În sală, unde se aflau înghesuite rude ale victimelor de la Port Said, li s-a răspuns la fel de dur, starea de tensiune prelungindu-se în faţa tribunalului, cu protestul cîtorva mii de suporteri ai lui Al Ahly.

Ieri, procesul nu s-a mai putut continua. Se va relua pe 5 mai.

75 de persoane, inclusiv 9 poliţişti, sînt acuzate în acest proces de la Cairo

77 de zile au trecut de la "războiul" dintre fanii lui Al Masry şi cei ai lui Al Ahly de la Port Said

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează