INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Kolo Muani s-a transferat la PSG! Cu mai puțin de două ore înaintea închiderii ferestrei de mercato în Germania, mutarea a fost gata să pice

Randal Kolo Muani
Randal Kolo Muani

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 19:52 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 22:18

Transferul lui Randal Kolo Muani (24 de ani) la PSG a fost o reală telenovelă. Anunțat ca și făcut, în cursul zilei a intrat în impas, iar pe seară s-a finalizat. Francezii plătesc 75 de milioane de euro plus 15 milioane bonusuri de performanță.

UPDATE 22:05. S-a făcut transferul lui Kolo Muani de la Eintracht la PSG 

Răsturnare de situație în "telenovela" Randal Kolo Muani. RMC Sport a anunțat că până la urmă s-a rezolvat transferul atacantului francez de la Eintracht Frankfurt la PSG. 

Acesta face în această seară vizita medicală și va fi înregistrat la Ligă până la miezul nopții, când se închide mercato în Ligue 1. Kolo Muani va semna un contract până în 2028.

UPDATE 19:05. Transferul lui Kolo Muani, în impas!

Deși cluburile ajunseseră la un acord și jucătorul acceptase condițiile oferite de PSG, transferul lui Kolo Muani s-a blocat cu mai puțin de două ore înaintea închiderii ferestrei de mercato în Germania. 

Eintracht nu vrea să-i dea drumul până nu are sigur în mână un înlocuitor, iar Ekitike amenință să strice afacerea verii pentru campioana Franței. Atacantul de 21 de ani refuză să plece la Frankfurt și preferă să se transfere la Crystal Palace, cu care negociază de mai multe zile. 

Dacă nemții nu găsesc repede o soluție, transferul nu se mai face! Kolo Muani nu se mai antrenează și așteaptă la Paris semnarea actelor.

Știrea inițială

PSG a depășit bariera de 300 de milioane de euro cheltuiți pentru achiziții după ce a ajuns în această dimineață la un acord cu Eintracht Frankfurt pentru Randal Kolo Muani. Ziarul L'Equipe a dezvăluit că clubul german a acceptat ultima propunere a campioanei Franței, 90 de milioane de euro, sumă în care sunt incluse bonusurile de 15 milioane. 

Este cel mai scump transfer operat de roș-albaștri în acest mercato și primul în topul mutărilor din Ligue 1 în actuala fereastră de transferuri, peste trecerea lui Manuel Ugarte de la Sporting la PSG, 60 de milioane de euro.

Dezvăluiri explozive pe axa frații Kovacs - Marcel Savaniu - Kyros Vassaras: cum funcționează sistemul de relații, influență și protecție în arbitrajul românesc!
ARBITRAJ
Dezvăluiri explozive pe axa frații Kovacs - Marcel Savaniu - Kyros Vassaras: cum funcționează sistemul de relații, influență și protecție în arbitrajul românesc!

Pleacă Ekitike de la PSG la schimb?

Pentru ca tranzacția să se oficializeze mai trebuie ca Eintracht să acopere golul lăsat de Kolo Muani. Obiectiv pe care l-ar putea atinge dacă PSG se dispensează de Hugo Ekitike, 21 de ani. Vârf de atac, care a fost cumpărat de la Reims cu 28,5 milioane de euro și care ar putea prinde mai multe minute în Bundesliga decât i-ar oferi Luis Enrique la Paris în această stagiune. 

Cu aducerea lui Kolo Muani, parizienii vor ajunge la 330 de milioane cheluite în vară, în care au vândut numai de 141 de milioane de euro. Ei își consolidează a treia poziție în topul mondial al achizițiilor, după Chelsea și Al-Hilal.

Clubul din Frankfurt nu a vrut să-l cedeze inițial sub 100 de milioane de euro, dar internaționalul francez a refuzat să se mai antreneze, pentru a-i forța pe nemți să-i dea drumul la PSG. Luat la parametru zero de la Nantes în vara lui 2022, a înscris sezonul trecut 23 de goluri în toate competițiile și a avut evoluții bune și la Mondialul din Qatar.  

Citește și: 

Haaland la Real Madrid în 2024? Agentul lasă ușa deschisă unui transfer de la Manchester City

Barcelona are un acord cu Atletico Madrid pentru Joao Felix, în ultima zi de mercato

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
enigmaticul
enigmaticul  •  01 Septembrie 2023, 19:05

Qatarezul iar aruncă cu sutele de milioane, sperând să cucerească trofeul UCL!! DAr toate astea rămân doar vise, ca și în anii anteriori. Presimt că de această dată nici nu va ieși din grupe, mai ales că i-au plecat jucători destul de importanți pentru echipă. Una peste alta, bine că are balta pește, jucătorii sunt mulțumiți că își iau bănuții, iar despre performanțe, mai puțin îi interesează, dacă câștigă Ligue 1, este suficient.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează