INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2018

Putin și Blatter împotriva lumii » Cei mai detestați lideri ai momentului reuniți lingă St. Petersburg pentru tragerea la sorți de mîine a preliminariilor

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2015 00:00

Președintele FIFA își face prima ieșire în afara Elveției în cele două luni de la declanșarea scandalului de corupție, răspunzînd invitației șefului de la Kremlin, în plin conflict politic cauzat de războiul din Ucraina

Vladimir Putin toarnă gaz peste foc în plin conflict militar cu Ucraina. Detestat de SUA și aliații săi occidentali, care-l consideră un mare factor de risc pentru stabilitatea Europei, președintele Rusiei l-a invitat pe șeful FIFA, Sepp Blatter, un alt lider cu o imagine deplorabilă, la St. Petersburg pentru tragerea la sorți de mîine a grupelor din preliminariile CM 2018. Acolo unde România va intra în urna capilor de serie, urmînd să-și afle adversarii.

E prima călătorie pe care liderul forului de la Zurich o face în afara granițelor Elveției de la izbucnirea uriașului scandal de corupție ce a dus la convocarea unor noi alegeri la vîrf în februarie. "Președintele Putin va lua parte la tragere și are programată o întîlnire cu Blatter", a confirmat purtătorul de cuvînt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

"O anchetă contraproductivă"

Rusia a obținut în 2010 dreptul de a organiza următorul turneul final mondial, programat între 14 iunie și 15 iulie 2018, și există suspiciuni că voturile ar fi fost cumpărate, la fel ca-n cazul CM 2022 din Qatar, ancheta FBI fiind în derulare. Putin a stîrnit alte critici, după ce s-a pronunțat contra tribunalului ONU care cercetează doborîrea avionului Malaysia Airlines acum un an de către separatiști filoruși, "o anchetă prematură și contraproductivă".

Prezintă tot un fotomodel

Evenimentul de la Palatul Konstantin, aflat la 30 km de St. Petersburg, va beneficia de o gazdă deosebită. După Charlize Theron (CM 2010) și Adriana Lima (2014), alt fotomodel va capta atenția celor 1.000 de invitați. Natalia Vodianova (foto), 33 de ani, celebră pentru colaborarea cu Calvin Klein, era cotată în 2012 pe locul 3 în topul Forbes al veniturilor din modelling, cu 8,6 milioane $ într-un singur an. Roșcata de 1,76 m cu ochi verzi, mamă a 4 copii, a jucat roluri mici în cîteva filme și s-a implicat în proiecte caritabile, fiind angrenată în prezentările de la JO 2014 de la Soci.

CINE JONGLEAZĂ CU BILELE?

Pe scena rusă vor urca mîine mai mulți foști sau actuali fotbaliști pentru a oficia tragerea la sorți.

  • Ronaldo (Brazilia) retras
  • Eto'o (Camerun) Antalyaspor
  • F. Cannavaro (Italia) retras
  • D. Forlan (Uruguay) Penarol
  • O. Bierhoff (Germania) retras
  • R. Madjer (Algeria) retras
  • Hulk (Brazilia) Zenit
  • Kerjakov (Rusia) Zenit
  • Dasaev (Rusia) retras

Berlusconi ar emigra în Rusia, lăsînd Milanul thailandezilor!

Lui Putin i s-ar putea alătura o altă personalitate politică. Silvio Berlusconi, fostul premier italian, a declarat că se gîndește să emigreze în Rusia, după modelul celebrului actor francez Gerard Depardieu. "Aici, lumea își bate joc de mine, iar la Moscova mi se oferă cetățenia rusă. În plus, președintele mi-a propus să preiau Ministerul Economiei", a mărturisit magnatul de 78 de ani la o cină a deputaților partidului Forza Italia. Corriere dello Sport știe și ce se va întîmpla cu destinul Milanului: se vor ocupa Mr. Bee și noii investitori thailandezi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează