INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PALESTINA

Racheta l-a spulberat! » O legendă a fotbalului palestinian a murit după ce o bombă israeliană a lovit blocul său

Articol de - Publicat luni, 04 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 03 august 2014 22:29

A jucat împotriva lui Platini într-un amical din 1994. A fost cel mai bun mijlocaş al Palestinei. Acum era moderatorul unei emisiuni de sport la o televiziune din Gaza


Bombe după bombe. Aproape 2.000 de morţi. Aproape 10.000 de răniţi. Şi fotbaliştii cad şi ei în acest război care nu le aparţine. La sfîrşitul lui iulie, portarul "naţionalei" U17 a Palestinei, Ahmed Abu Sida, a fost sfîrtecat de schijele unei bombe. Iar după Ahmed, o mare promisiune, a murit şi o fostă vedetă a selecţionatei arabe: Ahet Zaqout, care urma să împlinească 50 de ani.

"Nu am avut un mijlocaş mai valoros decît Zaqout în Palestina. Am pierdut un jucător extraordinar", a declarat Khaled Zaher, jurnalist sportiv în Gaza. Ahet a evoluat în 1994 într-un amical împotriva unei echipe a starurilor Franţei, condusă de Michel Platini.

Zaqout dormea cînd un elicopter israelian a lansat o rachetă asupra blocului său din nordul oraşului Gaza. Apartamentul a fost spulberat. Şi nu a mai rămas decît amintirea fostului internaţional.


10 gloanţe în genunchi!
Un alt episod imposibil de imaginat. În ianuarie, doi tineri fotbalişti palestinieni de la clubul Abu Dis FC au fost ţinta distracţiei lunetiştilor israelieni. Jawhar Nasser, 19 ani, şi Adam Abd al-Raouf, 17 ani, se întorceau de la antrenament cînd a început tirul sniperilor. Adam a fost împuşcat primul. Un glonţ în genunchiul stîng, două în cel drept. Jawhar a vrut să-şi salveze prietenul. Dar el a plătit scump: 7 gloanţe în genunchiul stîng, 3 în dreptul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
mihailll
mihailll  •  04 August 2014, 14:38

Sunteti niste ...... pentru ca relatati in asa fel incat sa para Israelul cel mai mare stat criminal, cand la ei au murit mii si mii de oameni (toti civili) in atentate cu bombe in autobuze, in scoli, centre comerciale sau piete. Faptul ca acum nu exista foarte multi civili morti in Israel se datoreaza sistemului defensiv (ma refer la iron dome cat si la verificari mai aspre la granitele Israelului). Daca vreti sa vedeti adevarul, intrati pe FB si cautati pagina StandWithUs. 90% din media face propaganda in favoarea hamas ptr ca o imagine cu un copil mort face un rating mult mai mare decat o poza cu un soldat care ajuta un civil.

radumatei
radumatei  •  04 August 2014, 11:54

Nici un stat n-a comis vreodata atitea crime cite a comis israelul fara sa fie pedepsit. Nu doar ca nimeni nu indrazneste sa traga israelul de urechi, dar saptamina trecuta SUA le-au acordat inca un ajutor de 225 milioane de dolari. Sa omori oameni nevinovati si sa iei si bani pentru asta, nu-i rau deloc...

vladutz13
vladutz13  •  04 August 2014, 10:32
Postat de valiza.epo pe 04 August 2014, 09:39

Fanatismul religios este cel mai mare criminal din Univers. A provocat cele mai mari distrugeri si cele mai multe victime. Nu ma pot pronunta eu cine are dreptate. Probabil... nimeni! Dar, cand iti educi copiii din leagan ca singurul lor scop in viata este sa ucida un crestin sau evreu pentru a ajunge in rai... la ce te poti astepta?! Rachetele lansate orbeste de Hamas nu lovesc oameni nevinovati?! Daca as fi cicic as spuna ce israelienii, cel putin, nu lovesc la nimereala. Ba mai si avertizeaza civilii sa paraseasca zona care urmeaza a fi bombardata. Dar, se spune, Hamas ii obliga sa ramana ca scuturi umane.

Da, crezi ca i-au avertizat si pe juniorii aia pe care i-au nenorocit in ianuarie???

Vezi toate comentariile (6)
Comentează