INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Decizie șocantă în Italia! » Gazzetta anticipase că va primi 10 etape de suspendare, dar verdictul i-a surprins pe toți!

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 17:56 / Actualizat marti, 26 martie 2024 19:02

Juan Jesus l-a acuzat de rasism pe Francesco Acerbi după Inter - Napoli 1-1, „mi-a zis «pleacă negrule, ești doar un negru»”, presa italiană scria că fundașul nerazzurrilor va fi pedepsit aspru, cu 10 meciuri de suspendare, dar judecătorul Comisiei de Disciplină a campionatului peninsular a luat marți o hotărâre surprinzătoare.

Scandalul de rasism în care au fost implicați Juan Jesus (32 de ani, Napoli) și Francesco Acerbi (36, Inter Milano) s-a încheiat în Italia. Verdictul, neașteptat.

Unde se va construi și cum va arăta cel mai mare stadion din lume » 500 de milioane pentru arena de 115.000 de locuri!
STADION
Unde se va construi și cum va arăta cel mai mare stadion din lume » 500 de milioane pentru arena de 115.000 de locuri!

Gazzetta dello Sport: „Acerbi riscă mult". Comisia de Disciplină l-a achitat

Marți dimineață, Gazzetta dello Sport anunța pe copertă: „Acerbi riscă mult. Inter se teme de o lungă pauză". La interior, o dezvăluire: „În trecut, nu era nevoie de o probă pentru a dicta o suspendare de 10 etape în cazuri de rasism".

Corriere dello Sport susținea în trimiterea de la pagina 1 că „Acerbi ar putea fi exclus zece meciuri". Dar în material era trecută și cealaltă posibilitate: „10 etape sau nimic". Nimic, adică fără suspendare.

După-amiază, judecătorul Comisiei de Disciplină în Serie A nu l-a pedepsit pe Acerbi. Zero etape în tribună. Nevinovat din lipsă de probe!

Acerbi: „Nu am rostit niciodată cuvinte rasiste". Jesus: „«Negru» înseamnă întotdeauna o insultă"

La sfârșitul partidei de pe „Giuseppe Meazza", duminica trecută, Jesus a susținut că Acerbi l-a abuzat rasist, dar că fundașul nerazzurro s-a scuzat și totul a rămas în urmă.

Totuși, Acerbi a fost exclus din lotul Italiei pentru turneul american. Numai că stoperul a negat că a fost rasist: „Nu am rostit niciodată cuvinte rasiste, sunt foarte liniștit. Sunt profesionist de 20 de ani și știu ce spun, nu mi-au ieșit astfel de cuvinte din gură. Juan Jesus a fost cel care a înțeles greșit. Îmi pare rău că am plecat în acest fel de la echipa națională, la rasism nu spun decât «să se ducă naibii!»".

Declarație care l-a înfuriat pe Jesus, acesta dezvăluind ce i-a transmis adversarul. „Acerbi și-a schimbat incredibil versiunea faptelor, însă pentru mine «negru» înseamnă întotdeauna o insultă.

Acerbi mi-a zis «pleacă negrule, ești doar un negru». După protestul meu la arbitru, a admis că a greșit și și-a cerut scuze, adăugând că «Pentru mine, negru este doar o insultă ca toate altele». Acum și-a schimbat versiunea și susține că nu a existat nicio insultă rasistă. Nu am nimic de adăugat".

Motivarea în cazul Jesus vs Acerbi: „E nevoie de dovezi pentru impunerea unor sancțiuni atât de grele"

Judecătorul Comisiei de Disciplină a explicat marți în motivarea hotărârii: „Fără să punem la îndoială buna credință a jucătorului de la Napoli, numai jucătorul ofensat, Juan Jesus, a părut să fi recepționat ceea ce acuză, fără a avea suportul unor dovezi externe, o mărturie, o probă audio sau video.

Comportamentul discriminator, mai ales cel care se referă la rasă, trebuie pedepsit cu cea mai mare severitate, însă e nevoie de dovezi pentru impunerea unor sancțiuni atât de grele". Probe pe care justiția sportivă italiană nu le-a găsit în acest caz.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Avertisment: „Doar Drăgușin nu e suficient
STRANIERI
Avertisment: „Doar Drăgușin nu e suficient" » De ce ar trebui Tottenham să mai cumpere un fundaș central
Un cunoscut star brazilian a fost suspendat. Motivul sancțiunii și cât va sta atacantul de 27 de ani pe tușă!
BRAZILIA
Un cunoscut star brazilian a fost suspendat. Motivul sancțiunii și cât va sta atacantul de 27 de ani pe tușă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
luciann
luciann  •  26 Martie 2024, 21:46
Postat de robertssandu pe 26 Martie 2024, 18:34

Normal ca e nevoie de probe ca să impui pedepse aspre.

Corect!

fibra
fibra  •  26 Martie 2024, 19:07

De necrezut ca mai exista si unii care judeca corect si nu emotional intr-o singura directie.

cirus11
cirus11  •  26 Martie 2024, 18:54

Nu prea aveau cum sa dovedeasca insa pt mine e destul de clar ca el a zis chestia aia... si bineinteles a fost cu conotatie rasista.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează