INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Rataţi de lux » La Wolfsburg un jucător cîştigă mai mult decît preşedintele Volkswagen

Diego (dreapta), playmakerul lui Wolfsburg, a fost împrumutat sezonul trecut la Atletico, unde a cîștigat Europa League, dar spaniolii au refuzat să-l ia definitiv din cauza salariului // Foto: Guliver/GettyImages
Diego (dreapta), playmakerul lui Wolfsburg, a fost împrumutat sezonul trecut la Atletico, unde a cîștigat Europa League, dar spaniolii au refuzat să-l ia definitiv din cauza salariului // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 15 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 ianuarie 2013 22:02

Brazilianul Diego ia 8,2 milioane de euro pe sezon, fără a pune la socoteală premiile, în timp ce bossul concernului care deţine clubul are, cu totul, 7,7 milioane euro anual.

Pînă şi Bundesliga germană, dată exemplu de UEFA pentru forţa şi echilibrul financiar, are derapajele sale. VfL Wolfsburg, "copilul" concernului auto Volkswagen, ţine în aceste zile prima pagină a tabloidelor nemţeşti cu salariile exorbitante plătite jucătorilor săi în condiţii de nonperformanţă.

Echipa e pe locul 15 în clasament la jumătatea campionatului, dar pe doi într-o ierarhie a bugetelor de salarii, cu 75 de milioane de euro anual! Cazul cel mai scandalos, scrie cotidianul Bild, e al mijlocaşului Diego. Brazilianul e plătit cu nu mai puţin de 8,2 milioane de euro anual, fără a lua în calcul primele de joc şi de obiectiv. Asta în vreme ce preşedintele Volkswagen (100.000 angajaţi în toată lumea), Javier Garcia Sanz, se mulţumeşte cu 7,7 milioane de euro anual. Inclusiv premii!

Diego nu-i singurul jucător supraevaluat. Deşi n-a bifat decît 8 apariţii în tur (0 goluri), atacantul Lakici e plătit cu 2,6 milioane euro pe sezon, în timp ce grecul Kyrgiakos n-are nici o problemă să facă tuşa (0 apariţii în tur) atîta vreme cît în cont îi intră două milioane pe an. Pînă şi un no name ca Mateusz Klich, adus în 2011 şi expediat între timp în liga regională, încasează 600.000! Şi nici măcar n-a jucat vreun meci pentru VfL.

"În curînd, nici la Wolfsburg nu va mai fi un El Dorado. Anul 2013 se anunţă dur pentru întreaga industrie auto, deci şi pentru noi, la Volkswagen" (Martin Winterkorn, director general Volkswagen)

35 de jucători are Wolfsburg sub contract

550942-salarii.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ioan_plischi
ioan_plischi  •  15 Ianuarie 2013, 06:58

matematica simpla: nu poate sa-i dea lui diego 8,2 milioane din cei 7,7 pe care ii cashtiga presedintele! glumeam... si nici nu poate pretinde sa castige mai mult ca acesta din urma atata timp cat nu paseaza ca el.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează