INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA GRECIEI

Răzvan Lucescu, învins de Panathinaikos » Incidente la Salonic: doi jucători au fost eliminați

Taison (dreapta) și Bakasetas s-au ”ciocnit” pe teren și au fost eliminați în minutul 80
Taison (dreapta) și Bakasetas s-au ”ciocnit” pe teren și au fost eliminați în minutul 80

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 21:21 / Actualizat vineri, 29 martie 2024 15:31

Răzvan Lucescu, 55 de ani pe 17 februarie, a pierdut miercuri seară, 0-1 cu Panathinaikos la Salonic în prima manșă a semifinalelor Cupei Greciei, deși a avut bară în minutele de prelungire, dar speră să răstoarne scorul la Atena și să se califice cu PAOK a 5-a oară în finala acestei competiții. ♦ Miercuri, spre sfârșitul partidei, arbitrul a trimis la vestiare doi jucători, pe Taison (PAOK) și Bakasetas (Panathinaikos), care s-au împuns cap în cap.

„Toumba", Salonic, miercuri seară. Stadionul plin la PAOK - Panathinaikos, primul meci mare din Grecia cu spectatori după două luni de tribune goale, arene închise ca urmare a incidentelor provocate de fanii eleni.

Răzvan Lucescu, învins de Panathinaikos în semifinalele Cupei Greciei

Era turul semifinalelor Cupei, competiție pe care Răzvan Lucescu o iubește. A ajuns cu PAOK de patru ori în ultimul act până acum, ar putea juca a 5-a sa finală, a treia consecutivă. Le-a câștigat pe primele două (2-0 cu AEK Atena în 2018 și 1-0 cu AEK în 2019), pierzându-le pe cele din 2022 (0-1 cu Panathinaikos) și 2023 (0-2 cu AEK).

Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare
STRANIERI
Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare

Manșa secundă e programată pe 21 februarie, săptămâna viitoare. Dacă se califică, Lucescu o va întâlni foarte probabil pe Aris (1-0 în tur cu Panaitolikos, în deplasare). Ar fi derbyul Salonicului pentru trofeu.

Ar fi și un cadou pentru Răzvan. Antrenorul va împlini 55 de ani sâmbătă, între cele două dueluri, și cu o zi înaintea confruntării cu Olympiakos, din campionat. Tocmai și-a prelungit contractul cu PAOK încă 3 sezoane, până în 2027.

Răzvan Lucescu, altă înfruntare cu Fatih Terim. Insultat de rival, amenințat cu tribunalul de Panathinaikos

Miercuri, revederea cu Fatih Terim. Faimosul antrenor turc, 70 de ani, rivalul lui Mircea Lucescu în anii 2000, s-a înfuriat în „templul" lui PAOK pe 28 ianuarie, la precedenta partidă directă, în ligă. A pierdut în fața lui Răzvan, 1-2, și l-a insultat pe Lucescu la marginea terenului, strigându-i „nenorocitul dracului".

Câteva zile mai târziu, pe 1 februarie, Panathinaikos i-a trimis un avertisment oficial prin tribunal lui Răzvan, cerându-i să retracteze tot ce a spus în trecut despre clubul verde și să nu-l mai atace în viitor. În caz contrar, îl va da în judecată.

Reacția lui PAOK: „Ne întrebăm dacă există până la urmă un sistem corupt în Grecia, așa cum se plânge Panathinakos, când prin aceeași justiție acest club cere unei persoane să-și retragă protestul împotriva sistemului corupt?".

Echipa lui Răzvan Lucescu, mai bună în prima repriză. Fără gol însă

Prima repriză a fost controlată de PAOK. Mai solidă, mai agresivă, mai rapidă în acțiunile ofensive, echipa gazdă și-a creat mai multe ocazii. Despodov, care a reluat acrobatic centrarea lui Zivkovic, Thomas după lansarea aceluiași Zivkovic, apoi din nou Thomas și Despodov și încă o dată Thomas. Mingea ori a ocolit poarta, ori a fost blocată de portarul polonez Dragowski.

Răzvan Lucescu, învins de Panathinaikos » Incidente la Salonic: doi jucători au fost eliminați
Răzvan Lucescu speră să recupereze pe terenul lui Panathinaikos și să prindă finala Foto: Imago

În tabăra adversă, brazilianul Bernard (fost jucător al lui Mircea Lucescu la Șahtior) a fost în centrul a trei faze periculoase, dar le-a irosit pe toate până la pauză.

Răzvan Lucescu a primit gol imediat după pauză. Putea fi 0-2

La reluare, se aștepta forcingul lui PAOK. Surpriză însă. În minutul 53, oaspeții au deschis scorul. Kotarski a respins lovitura de cap a lui Bernard, totuși apărătorii alb-negri n-au reușit să îndepărteze primejdia și slovenul Sporar a trimis mingea în plasă din careul mic. 0-1. Tot Sporar putea înscrie pentru 0-2, imediat. Parada lui Kotarski a împiedicat desprinderea.

PAOK a forțat egalarea, Lucescu a făcut trei schimbări o dată (63), apoi a apelat și la Samatta (71). Ultimul a fost aproape de gol. Lovitura sa de cap a fost respinsă de portar.

Răzvan Lucescu, un jucător eliminat. La fel, Fatih Terim. Și bară PAOK în 90+3!

Spre final, atmosfera s-a încins pe teren. Un PAOK - Panathinaikos aproape că nu se poate încheia fără incidente. Taison, intrat în minutul 63, s-a „ciocnit" cu Bakasetas, ambii s-au strâns de gât, s-au împuns frunte în frunte. Bakasetas a plonjat, simulând o lovitură.

Arbitrul olandez Allard Lindhout n-a stat la discuții. „Roșu", Taison. „Roșu", Bakasetas. Ambii la vestiare în minutul 80!

În al 3-lea minut de prelungire, alb-negrii au fost la centimetri de egalare: șutul lui Meite a fost deviat în bară de Jedvaj. 

S-a încheiat 0-1, dar Lucescu nu renunță la luptă. Dacă răstoarnă scorul la Atena, săptămâna viitoare, va fi a 5-a oară în finala Cupei cu PAOK.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Englezii se tem că președintele UEFA se va răzbuna pe Manchester City! » Ce l-a înfuriat pe Ceferin
LIGA CAMPIONILOR
Englezii se tem că președintele UEFA se va răzbuna pe Manchester City! » Ce l-a înfuriat pe Ceferin
Expertul Maxim a ajuns să aibă fobie! » Ce îl neliniștește pe teren
STRANIERI
Expertul Maxim a ajuns să aibă fobie! » Ce îl neliniștește pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează