INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

OFICIAL S-a făcut transferul iernii: Real Madrid achită 60 de milioane de euro pentru noua senzație din Brazilia! » Ce știe să facă puștiul de 16 ani

Fotomontaj: Endrick Felipe Moreira de Sousa a semnat cu Real Madrid // sursă foto: Twitter @ FabrizioRomano
Fotomontaj: Endrick Felipe Moreira de Sousa a semnat cu Real Madrid // sursă foto: Twitter @ FabrizioRomano

Articol de GSP - Publicat joi, 15 decembrie 2022 15:45 / Actualizat joi, 15 decembrie 2022 18:04

Real Madrid a anunțat transferul tânărului atacant brazilian Endrick, fotbalist în vârstă de 16 ani, de la Palmeiras! Acesta se va alătura spaniolilor din 2024 și a semnat pe 3 ani, până în 2027, cu opțiune de prelungire pentru alți 3. 

„Real Madrid, S.E. Palmeiras, Endrick și familia acestuia au ajuns la un acord care-i permite jucătorului să se alăture clubului Real Madrid când va atinge vârsta legală, în iulie 2014. Până atunci, Endrick va continua la Palmeiras”, a anunțat Real Madrid astăzi, într-un comunicat.

Cum a răspuns Didier Deschamps când a fost întrebat dacă Benzema va juca în finală + De când ar fi putut evolua jucătorul Realului la Campionatul Mondial
FRANȚA
Cum a răspuns Didier Deschamps când a fost întrebat dacă Benzema va juca în finală + De când ar fi putut evolua jucătorul Realului la Campionatul Mondial

Real Madrid l-a transferat pe Endrick, noua senzație a Braziliei. 

„Contractul a fost semnat. Înțelegerea se întinde până în 2027, cu opțiune de prelungire pentru încă 3 sezoane”, a adăugat specialistul în mercato Fabrizio Romano.

Real Madrid plătește 35 de milioane de euro ca sumă fixă și poate scoate din conturi alte 25 de milioane sub formă de bonusuri. În plus, madrilenii vor mai avea de plătit 12 milioane de euro sub formă de taxe. 

Președinta lui Palmeiras s-a grăbit: afirmație fără acoperire

Președinta clubului, Leila Pereira, s-a grăbit după oficializarea transferului și a făcut un afirmație fără acoperire. 

Susține că „am încheiat cea mai mare afacere din istoria fotbalului brazilian”, deși Endrick este al doilea cel mai scump jucător vândut de o echipă din Brazilia, după Neymar, pe care Barcelona l-a cumpărat de la Santos în 2013 cu 88 de milioane de euro.

S-a făcut transferul iernii: Real Madrid achită 60 de milioane de euro pentru noua senzație din Brazilia! » Ce știe să facă puștiul de 16 ani
Leila Pereira // foto: Twitter @ leilapereiralp

Endrick, tânără senzație în Brazilia

Real Madrid continuă să transfere jucători brazilieni de perspectivă. I-a adus pe Vinicius Junior, pe Rodrygo și pe Reinier Jesus, acum a venit rândul lui Endrick, un atacant care va împlini 17 ani tocmai în iulie 2023!

Promovat la prima echipă a celor de la Palmeiras în vară, când a împlinit 16 ani, Endrick a înscris 3 goluri în 7 meciuri la seniori. La U20, are 6 goluri în 7 meciuri. Plus 5 goluri în 4 meciuri pentru echipa U17 a Braziliei.

Pe urmele lui s-au mai aflat PSG, Chelsea și Barcelona. Chiar antrenorul Xavi Hernandez a admis interesul catalanilor: „Am vorbit cu el și cu tatăl lui. I-am explicat ce proiect avem la Barca. Vrem talente, iar el este un talent. Înscrie, pasează, are o abilitate uriașă de a face diferența”.

Ronaldo l-a vrut pe Endrick la Campionatul Mondial

Tânăra senzație din fotbalul brazilian are un admirator special, pe marele Ronaldo Nazario, care s-a declarat dezamăgit că selecționerul Selecao, Tite, nu l-a luat pe Endrick în lotul de Mondial:

„Mulți se plâng de absența lui Gabigol, dar, dacă e să vorbim despre un jucător care ar fi trebuit să facă parte din grup, chiar și cu șanse mici de a juca, eu l-aș fi luat pe Endrick.

Cred că este un băiat cu un viitor foarte promițător și se comportă deja ca un profesionist. Ar fi fost o experiență senzațională pentru el și pentru viitorul echipei naționale. Este ceva ce simt că lipsește de la echipa Braziliei”.

VIDEO. Ce știe să facă Endrick, puștiul transferat de Real Madrid

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Două cluburi au avut mereu jucători în finala Campionatului Mondial, începând cu 1982!
CM QATAR
Două cluburi au avut mereu jucători în finala Campionatului Mondial, începând cu 1982!
O lecție de prietenie: Mbappe și Hakimi nu s-au distrus și au oferit un gest superb la final
Franța - Maroc 2-0
O lecție de prietenie: Mbappe și Hakimi nu s-au distrus și au oferit un gest superb la final

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  16 Decembrie 2022, 11:03

Sigur are 16 ani? ... pare de 40 :\

edmond41ib
edmond41ib  •  15 Decembrie 2022, 18:22

pai e 2014 sau 2024? suntem confuzi..oricum e o achizitie buna dar poate cam scumpa..

dobrin
dobrin  •  15 Decembrie 2022, 17:07

Daca Real Madrid a plătit o sumă FABULOASĂ pentru un puști de 16 ani, sa ne spuneti si de Real Madrid Femenino, cati bani au plătit pe puștoaice :))))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează